Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Forhåndssalg Beijing: 5000Forhåndssalg London: 2,3 mill

Britene går mann av huse for å se paralympics.

POPULÆRT: Britene følger opp OL-suksessen med å gjøre Paralympics til en folkefest. Foto: SCANPIX/AFP/GLYN KIRK
POPULÆRT: Britene følger opp OL-suksessen med å gjøre Paralympics til en folkefest. Foto: SCANPIX/AFP/GLYN KIRK Vis mer

Britene går mann av huse for å se paralympics. Hver dag er det utsolgt på den 80.000 seter store Olympiastadion, og stadig er det mas om flere billetter.

Før lekene i Aten var det forhåndssolgt 1000 billetter til paralympics. I Beijing for fire år siden var forhåndssalget oppe i 5000 billetter, men før paralympics i London var det solgt 2,3 millioner (!) billetter.

- Engelskmennene vet virkelig å sette pris på store idrettsprestasjoner, og det vi ser her i London i disse dager er det største jeg har vært med på, sier teamsjefen til det danske laget i paralympics, Michael Møllgaard.

Ticketmaster, som selger billetter til paralympics, forteller til avisen Daily Mail at det daglig kommer omtrent en million henvendelser om kjøp av billetter.

Det er også helt klart at det hver dag er fullsatt i svømmearenaen, der det er plass til 17.500 tilskuere.

Og britene heier ikke bare på sine egne heller, selv om jubelbrusene er størst når britene triumferer. Alle får sitt. Det fikk ikke minst somalieren som ble slått med over sju minutter på 1500 meteren på Olympiastadion erfare. Da han løp i mål fikk han nærmest stående ovasjoner fra et fullsatt stadion. Det forteller om den enorme sportsinteressen i England.

(NTB)


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media