Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Forhatt Rangers-spiss hyller diktator Kadhafi

Som sto bak tidenes terrorangrep på skotsk jord. - Har alltid beundret ham, sier El-Hadji Diouf.

KONTROVERSIELL: El Hadji Diouf er kjent som en av de virkelige "bad boys" i britisk fotball. Nå sjokkerer han igjen. Foto:  REUTERS/Russell Cheyne
KONTROVERSIELL: El Hadji Diouf er kjent som en av de virkelige "bad boys" i britisk fotball. Nå sjokkerer han igjen. Foto: REUTERS/Russell Cheyne Vis mer

(Dagbladet): Fotballspillere blir gjerne bøtelagt dersom de gjennomfører politiske markeringer på banen.

Det meste vi har sett blir imidlertid harmløse rampestreker sammenlignet med sympatiene El-Hadji Diouf blottlegger i et intervju med et algerisk magasin., gjengitt av blant andre Daily Record.

Der resten av verdenssamfunnet fordømmer handlingene til Libyas diktator Muammar Kadhafi, som har bombet sitt eget folk i en desperat kamp for å beholde makten, velger den 30 år gamle Rangers-spissen å lovprise ham.

- Kadhafi er en mann jeg alltid har beundret. Det er sannheten. Jeg kjenner ham, og jeg kjenner sønnen hans Saif. De er venner av meg, sier Diouf i det oppsiktsvekkende intervjuet, som selvsagt har funnet veien til europeiske nyhetsredaksjoner i dag.

- Kadhafi må ha det tøft
Men senegaleseren stopper ikke der:

Til tross for at hundrevis av sivile skal være drept bare i Misrata, som er den byen som er hardest rammet av borgerkrigen i Libya, ligger sympatien til Diouf i stor grad hos despoten og hans nærmeste.

- Helt ærlig vet jeg ikke akkurat hva som skjer i Libya akkurat nå, men det må være veldig tøft for Kadhafi og familien hans, sier han ifølge skotske Daily Record.

Avslutningsvis legger han til at er trist over at så mange har mistet livet i borgerkrigen, og at han ikke vet hvem som har rett og hvem som har feil i den pågående konflikten.

Forhatt etter Lockerbie
Intervjuet gjør neppe underverker for ryktet til Diouf, som allerede er svært frynsete etter en lang rekke usportsligheter gjennom en lang fotballkarriere i England og Skottland. 

Det siste han gjorde i Blackburn-trøya før han gikk på lån til Rangers i januar var å skjelle ut QPR's Jamie Mackie, som lå kvestet på bakken med dobbelt beinbrudd.

I Skottland vil Kadhafi alltid bli husket som en av de ansvarlige bak terrorangrepet mot passasjerflyet over Lockerbie i 1988, der 270 mennesker mistet livet etter at en bombe eksploderte ombord.

Det gjør ikke Dioufs hyllest av diktatoren mindre merkelig, ettersom Rangers-spissen har sitt daglige virke i nettopp Skottland.

FÅR STØTTE FRA UVENTET HOLD: Libyas diktator Muammar Kadhafi beskrives som en "god venn" av Rangers-spiss El Hadji Diouf. Foto:  REUTERS/Zohra Bensemra
FÅR STØTTE FRA UVENTET HOLD: Libyas diktator Muammar Kadhafi beskrives som en "god venn" av Rangers-spiss El Hadji Diouf. Foto: REUTERS/Zohra Bensemra Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media