Forhekset av målstreken

Forhekset eller vaksinert - i VIF-garderoben strides man om det. Faktum er uansett at Vålerenga er desperate etter en målscorer.

ULLEVAAL (Dagbladet): Skeids Daniel Braathen har bare å si ja for å havne i Tippeligaen. Vålerenga har vært på tråden til Skeid - Torshov-klubben har ringt tilbake - og etter det Dagbladet erfarer står VIF-investor Hans Petter Lundteppen klar med lommeboka. Men er enda en «guttunge» uten voksen erfaring spilleren som kan gjøre VIF til et topplag?

Tja, si det.

- Mye kan skje når overgangsvinduet åpnes, sier VIF-trener Kjetil Rekdal til Dagbladet.

At han ønsker seg en spiss med målteft trenger han ikke å fortelle oss engang. Men det er lenge til 1. juli, og så langt har Enga tapt seks poeng på manglende ferdigheter foran motstanderens mål.

Med andre ord:

Per dato kunne, skulle og burde Vålerenga vært Tippeligaens desiderte topplag.

Enveiskjøring

På Ullevaal i går kveld ble Viking feid av banen til 0- 0. Og jeg mener - FEID AV BANEN - i uttrykkets absolutte betydning. Men godt spill fram til motstanderens målstrek løser ikke Kjetil Rekdals akutte problem. Det skaper bare ytterligere frustrasjon.

- Du begynner å lure når den ene kjempesjansen etter den andre ender med ingenting, sier han.

- Det er som en forhekselse vi må bryte gjennom, fortsetter VIF-treneren. - Vi kan jo ikke gi opp - vi må bare øve videre. For i denne kampen gjorde vi alt riktig - eller nesten alt, da - vi scoret jo ikke mål.

- Og det er det som føles så frustrerende.

Kovacs

Vålerenga sto høyt, Vålerenga hadde bortimot maksimal gjenvinningsprosent, Vålerenga løp Viking i senk og Vålerenga var en konstant og massiv trussel på dødballer. Men å score mål - det klarte Vålerenga ikke.

Vålerenga hadde 13 målsjanser - Viking hadde absolutt ingen. Vålerenga-direktør Kjetil Siem bekrefter ønsket om Skeids Daniel Braathen. Men det stopper ikke der - også VIF-dressene ser hvor fotballskoen trykker.

- Vi har fortsatt et øye til Peter Kovacs i Tromsø også. Vi jobber med saken og ønsker å forsterke laget når overgangsvinduet åpnes , sier Siem.

NESTEN: Morten Berre på en av 13 målsjanser for Vålerenga i går. Men mål fikk de ikke.
FORTVILT: - Vi kan ikke skylde på andre enn oss sjøl, sa Freddy dos Santos.