PÅ TUR: José Mourinho myser mot folkehavet som ventet på Manchester United før kampen mot Liverpool. Foto: NTB Scanpix
PÅ TUR: José Mourinho myser mot folkehavet som ventet på Manchester United før kampen mot Liverpool. Foto: NTB ScanpixVis mer

Forholdet slår sprekker: - Det er på kokepunktet

Engelske medier hevder at United-sjef Ed Woodward har sett seg lei på José Mourinhos oppførsel den siste tida. Forholdet er på kokepunktet, og skal påvirke spillerne.

Det har vært alt annet enn en optimal sesongoppkjøring for Manchester United og José Mourinho.

Det er tydelig at noe plager ham, og Mourinho har sjeldent vært redd for å si ifra når han ikke er fornøyd.

Mourinho har gjort det klart at han ønsker seg to spillere til før sesongstart. Diogo Dalot, Fred og Lee Grant har allerede ankommet klubben, men på en pressekonferanse i USA påpekte portugiseren at han har gitt en liste med aktuelle spillere til klubben for en stund siden.

Ingen av navnene på lista har dukket opp i rød drakt ennå.

- På kokepunktet

Engelske medier skriver i dag at det er en klinsj mellom United-sjef Ed Woodward og Mourinho.

- Det her er ikke mitt lag, det er ikke engang halve laget mitt, uttalte han etter tapet mot Liverpool.

Nå skriver Daily Mail at klubbens styreformann Ed Woodward har fått nok. Han skal være lei av Mourinhos gjentatte stikk i sesongoppkjøringen.

- Forholdet mellom Mourinho og klubben er på kokepunktet, skriver tabloidavisa.

IKKE PERLEVENNER: José Mourinho og Ed Woodward hilser på hverandre etter en Premier League-kamp. Foto: NTB Scanpix
IKKE PERLEVENNER: José Mourinho og Ed Woodward hilser på hverandre etter en Premier League-kamp. Foto: NTB Scanpix Vis mer

På grunn av spliden skal Woodward være lite lysten på å frigi mer penger til Mourinho på overgangsmarkedet, og Daily Mail skriver at Mourinho bruker pressekonferansene for å legge press på styret.

The Telegraph skrev i går at United-turneen er blitt en farse. De mangler en rekke førstelagsspillere som følge av VM, og både Antonio Valencia og Nemanja Matic er blitt skadet.

Flere av VM-spillerne som David de Gea, Paul Pogba og Romelu Lukaku skal bli klare til sesongstart, men har da ikke spilt en kamp på tre uker.

Spillerne er bekymret

Telegraph skriver også at de har kilder i klubben som sier at Mourinho bruker hersketeknikker i garderoben, og vil få spillerne med på at alt og alle er imot Manchester United.

Telegraph skriver i dag at spillerne blir mer og mer bekymret over Mourinhos oppførsel og kritikk til egen tropp. Mourinho har ikke forsøkt å skjule frustrasjonen over manglende overganger.

- Spillerne trår veldig forsiktig rundt ham. De er redde for å frustrere ham eller bli det neste offeret for et angrep.

- Han er ikke fornøyd med Ed Woodward og alle lider under det, skriver Daily Mail og hevder at noen av spillerne er utslitt av humøret hans.

Trøbbel

Dagbladet snakket i forrige uke med redaktør for den skandinaviske United-supporterklubben, Dag Langerød. Han er bekymret for at det kan bli en trå start på sesongen.

I Mourinho-historien ville det nesten mer vært regelen enn unntaket:

For det skjedde i Chelsea. Det skjedde i Real Madrid og det skjedde (igjen) i Chelsea:

José Mourinho har slitt med den tredje sesongen i flere av de siste klubbene han har vært sjef for.

- Jeg er ikke overrasket. Er han ikke fornøyd, legger han ikke noe imellom. Men han kunne ha ordlagt seg annerledes og humøret kunne ha vært bedre. Det hadde gitt et annet inntrykk utad, uttalte Langerød til Dagbladet.

Han fortsatte:

- Faren nå er hvis vi får et dårlig vindu og Mourinho føler at han får null støtte til å hente spillerne han vil. Det kan føre til poengtap i starten av sesongen og at vi havner bakpå. Da kan det implodere, og vi får se Mourinho fra sin verste side. Da kommer han til å vise misnøyen utad, og finne noen å skylde på. United er en så stor klubb at alt blir uglesett. Presset er så enormt.

Og nå ser det ut som at de to første punktene kan være et faktum.

Om dette er en genial plan av Mourinho, eller om vi igjen får se et mageplask i den tredje sesongen gjenstår å se, men en ting er sikkert:

Selv om de ikke sjarmerte mange fotballhjerter med spillestilen i fjor, leverte Manchester United en Premier League-sesong bedre enn på lenge.

Og det til tross for at flere av spillerne nok minst har et gir til igjen.