Russland utestengt fra vinter-OL 2018

Forholdet sprakk: Et krenket Russland er farlig

Mens russerne planlegger egne fester, åpner resten av idrettsverdenen for utestengelse av Russland også i sommer-OL 2020.

KALDERE IGJEN: Da Vladimir Putins nære allierte, den russiske sportshelten Jelena Isinbayeva etter Rio-OL 2016 ble valgt inn i IOC som utøverrepresentant til tross for at hun selv var blitt utestengt fra lekene, ble det sett på som en forsoning mot Russland. Den prosessen har stoppet opp etter de siste dagers rettssaker. FOTO: AFP/Felipe Dana
KALDERE IGJEN: Da Vladimir Putins nære allierte, den russiske sportshelten Jelena Isinbayeva etter Rio-OL 2016 ble valgt inn i IOC som utøverrepresentant til tross for at hun selv var blitt utestengt fra lekene, ble det sett på som en forsoning mot Russland. Den prosessen har stoppet opp etter de siste dagers rettssaker. FOTO: AFP/Felipe Dana Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

​DA Idrettens Voldgiftsdomstol (CAS) i natt stoppet OL-drømmen til Sergej Ustjugov og 46 andre russiske idrettshelter, sprakk forholdet mellom Russland og den olympiske bevegelsen. Nå er det ikke lenger gitt at det kommer en rask forsoning. Det store russiske idrettspublikummet framstår så krenket at det ikke lenger er sannsynlig at bruddet med den olympiske bevegelsen blir kortvarig.

Nettopp det var jo meningen da IOC-president Thomas Bach for to måneder siden manøvrerte bevegelsen sin til å utestenge Russland fra vinterlekene i Pyeongchang. Dengang sørget han for å dempe de russiske følelsene med en serie forordninger som skulle slippe mange av de russiske sportsheltene inn bakdøra til OL.

En stund så dette ut som et avtalt spill mellom Russlands allmektige leder Vladimir Putin og den dengang like suverene olympiske sjefen Thomas Bach. Så fulgte flere rettslige avgjørelser I CAS som skapte en sterkere russisk sportsnasjonalisme og en IOC-president med mindre makt over idretten.

Det kan bli en dårlig kombinasjon for å beholde Russland i den olympiske bevegelsen:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer