Ole-Morten Iversen ny trener for langrennsjentene?

Forholdet til Sverige er slutt. Nå er det bare norske jenter som gjelder

Ole-Morten Iversen er et klokt valg som ny trener

UTVIKLET EN VINNER: Stina Nilsson har tatt store steg med Ole Morten Iversen som svensk trener. Så store at det er fint å hente ham hjem igjen. FOTO: Terje Pedersen/NTB Scanpix
UTVIKLET EN VINNER: Stina Nilsson har tatt store steg med Ole Morten Iversen som svensk trener. Så store at det er fint å hente ham hjem igjen. FOTO: Terje Pedersen/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

DET var langt mellom de svenske jentene på rulleski opp de stupbratte alpeveiene i Val Senales sist gang jeg besøkte Ole-Morten Iversen og gjengen hans rett før sesongstart i fjor. Seinere har framgangen bare fortsatt for svensk kvinnelangrenn. Mye på grunn av Charlotte Kallas jubelsesong selvsagt, men også bak denne daværende privatløperen har utviklingen ikke vært til å ta feil av:

  • Ole-Morten Iversen som sjef for svensk kvinnelangrenn var en suksess.

Det er derfor han er rett mann til å ta over et norsk landslag som år etter år har hatt svært gode trenere. Egil Kristiansen, Roar Hjelmeset og Sjur Ole Svarstad har alle gjort en fin jobb.

Akkurat det er blitt en vane for trenere rundt de norske skilandslagene. De kommer fra en sport som er samlet rundt noen hovedretninger for riktig trening. Ganske enkelt fordi denne samme tenkningen igjen og igjen gir fine resultater.

NETTOPP den naturlige avstanden mellom jentene på den rulleskiøkta i de italienske alpene, speilet den norske tradisjonen for hvordan det er klokt å utvikle skiløpere. Her fungerer det best med tålmodighet; store doser med lav intensitet og en grunnleggende god forståelse for at det er løperen selv som avgjør hvordan treningen skal gjennomføres.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer