Forkjølet brettkjører tatt i dopingtest

Snøbrettkjøreren Alexander Lien (24) har testet positivt på stoffet pseudoephedrine.

Testen ble avlagt 19. januar i Kreichberg. Lien har deltatt på flere renn i FIS-verdenscupen, men er ikke en del av den norske landslagstroppen.

Utøveren er åpen om sin positive dopingtest, og advarer i en pressemelding fra Norges Snowboardforbund mot uforsiktig bruk av medikamenter ved forkjølelse.

- Jeg hadde influensa og tok en medisin som jeg trodde var grei. Dette skyldes kun uforsiktighet fra min side. Nå må jeg ta konsekvensen av det, sier Lien.

Den positive testen ble avlagt i etterkant av et boardercrossrenn i Østerrike. Lien ble også testet to dager tidligere etter deltakelse i parallellslalåm. Den testen var negativ. Utøverens forklaring er at han brukte forkjølelsesmedisinen Tylenol Flu mellom disse konkurransene.

Utøveren ble varslet om resultatet i forrige uke og ble svært overrasket. Testen viste en sammenheng mellom bruk av forkjølelsesmedisinen Tylenol Flu og det ulovlige stoffet pseudo ephedrine.

Lien informerte om bruken av medisinen ved gjennomføringen av testen. Utøveren har derfor unnlatt å benytte seg av muligheten til å gjennomføre en såkalt B-prøve, og avventer endelig vurdering fra domsutvalget.

Lien er ikke en del av det norske landslaget, og har valgt å satse på disiplinene boardercross, slalåm og storslalåm med egne midler ettersom forbundet ikke har landslag i disse disiplinene.

- Dette er en påminnelse om at utøvere på alle nivåer må utvise forsiktighet ved bruk av medisiner. Norges Snowboardforbund følger de retningslinjer som er gitt av olympiatoppen og antidopingavdelingen i NIF, sier generalsekretær Annika Johnsson.

(NTB)