Eirik Horneland

Forklarer årsaken

Et sylskarp blikk for spillet og en øyepryd som hadde glidd rett inn på afterski i påsken: - De er viktige for meg, sier gulltrener Eirik Horneland om Oakley-brillene han bærer under kamp.

RASKE BRILLER: Stemning på topp med raske briller for Eirik Horneland under cupfinalen mot Lillestrøm. Foto: Lise Åserud / NTB
RASKE BRILLER: Stemning på topp med raske briller for Eirik Horneland under cupfinalen mot Lillestrøm. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): - Og de er veldig raske, påpeker Hornelands assistent Erik Huseklepp lattermildt til Dagbladet.

Flere ganger denne sesongen har Brann-treneren brukt nettopp disse Oakley-brillene under kamp.

Lørdag vant Brann cupfinalen mot Lillestrøm. Horneland ledet laget med sitt sedvanlige engasjement fra sidelinja.

Med Oakley-brillene på. Til tross for at benkene på Ullevaal stadion hadde sola i ryggen underveis i kampen. Når Dagbladet tar det opp påpeker Horneland at han fikk sol i sidesynet når han gikk ut til sidelinja underveis i kampen.

I intervjusonen har han skiftet til en hettegenser og hengt brillene i kragen genseren. Lyset er mindre skarpt her.

- Grunnen til at jeg bruker de er at jeg får hodeverk hvis jeg står og myser, det er ikke for å se godt ut, for det kommer jeg aldri til å gjøre. De er viktige for meg, forklarer Horneland.

Bergen inntok Oslo - farget hovedstaden rød og vant cupgull for første gang på 19 år! Video: Dagbladet TV. Reporter: Henrik Myhrvold Simensen. Vis mer

Han har også tidligere år blitt avbildet med solbriller, men da mindre raske og iøynefallende øyepryd enn varianten han har kjørt i år.

- Er det noen motemessige årsaker bak valget av briller?

- Nei, bare at de sitter godt på. Jeg tenker ikke så mye på sånt. Hadde du kjent meg hadde du visst at jeg ikke er så opptatt av det, smiler suksesstreneren.

Han mener det var et Brann-lag som vant cupfinalen mot Lillestrøm fortjent med 2-0. Bergenserne nærmest rystet kanarifuglene i åpningen med sitt høye press.

Foran sesongen snakket Horneland med Dagbladet om hvordan Brann ønsker å gå offensivt ut i alle kamper de spiller - uansett motstand.

Bergen inntok Oslo - farget hovedstaden rød og vant cupgull for første gang på 19 år! Video: Dagbladet TV. Reporter: Henrik Myhrvold Simensen & Birthe Skingen Vis mer

- Var det noen tvil om å gå så offensivt til verks i en cupfinale?

- Nei, overhodet ikke. Det er det vi kan, og der vi kan skille oss fra Lillestrøm, og måtte holde Lillestrøm unna boksen vår. Det lyktes vi godt med, svarer Horneland.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer