FÅR NOEN DAGER FRI: Peter Odemwingie opplyser at han får noen dager fri etter den spesielle «deadline day»-bilturen i går. Så gjenstår det å se hvordan WBA-fansen mottar ham om han kommer tilbake på banen. Foto: ALASTAIR GRANT, AP / NTB SCANPIX
FÅR NOEN DAGER FRI: Peter Odemwingie opplyser at han får noen dager fri etter den spesielle «deadline day»-bilturen i går. Så gjenstår det å se hvordan WBA-fansen mottar ham om han kommer tilbake på banen. Foto: ALASTAIR GRANT, AP / NTB SCANPIXVis mer

Forklarer bilturen som gjorde ham til latter

Odemwingie mener WBA var like uproffe.


(Dagbladet): West Bromwich-spiller Peter Odemwingie ble gjort til latter i går, etter at han satte seg i bilen og kjørte til London for å bli QPR-spiller.

Klubbene kom aldri til noen avtale, og Odemwingie slapp aldri inn i klubblokalene til QPR. WBA sa på sin side at de var «ekstremt skuffet» over å se spilleren sin på TV utenfor Loftus Road, og anklaget ham for å være uprofesjonell.

I et intervju med Sky Sports News slår han i dag tilbake mot klubben han måtte vende tilbake til, og anklager dem for å ha vært uprofesjonelle selv da de hentet ham fra Lokomotiv Moskva i 2010.

- Muntlig avtale Odemwingie sier også at han forsto det som han hadde en muntlig avtale med WBA-direktør Dan Ashworth om at han kunne reise til London.

- De ga meg ikke skritflig tillatelse, men vi er i England og når man er gentlemen forstår man hverandre enkelt, sier russisk-nigerianeren.

Slik forklarer han det som skjedde på overgangsvinduets siste dag:

- Jeg måtte på trening den morgenen (i går), men da den var ferdig spurte jeg om jeg kunne gå siden jeg måtte pakke og starte å kjøre. Jeg fikk klarsignal fra ham (Ashworth) så vidt jeg kunne forstå, så jeg gikk rundt og sa «takk» og «ha det» til alle. Etter min mening ble alt gjort riktig. Han kan benekte det, siden han må se bra ut i denne situasjonen.

31-åringen sier han følte han måtte dra fordi avtalen var 90 prosent klar, og han visste det ville ta to timer å kjøre. Men så kom altså ikke de siste 10 prosentene på plass.

Prinsippsak Odemwingie mener også at det først var da tv-kameraene fant ham utenfor Loftus Road at problemene startet.

- De var ikke sinte fordi jeg dro dit, men det var da det kom på tv at de sa at avtalen ikke ble noe av og lurte på hvorfor jeg gjorde det.

Den oppfattelsen stemmer egentlig ganske bra med det WBA-styreleder Jeremy Peace sa via klubbens nettside i natt:

- Til slutt ble saken like mye en prinsippsak som noe annet. Peter har opptrådt fullstendig uprofesjonelt, sa Peace.

Odemwingie sier det eneste han angrer på er at han ikke fikk en skriftlig tillatelse før han satte seg bak rattet.

Slår tilbake mot WBA Selv om han innrømmer at det han gjorde var «litt uprofesjonelt», mener han omstendighetene ikke var veldig annerledes enn da han gikk fra Lokomotiv Moskva til West Bromwich sommeren for to og et halvt år siden.

- Jeg kom til denne klubben på en fullstendig uprofesjonell måte. Jeg ble ikke gitt noen skriftlig tillatelse fra Lokomotiv Moskva, men jeg kom til hit til klubben. Jeg gjennomførte legetesten, jeg tror ikke alt gikk så proft for seg da jeg ankom.

Han sier dessuten at han fortsatt ønsker å forlate klubben av personlige årsaker.

- Jeg tror at når West Bromwich dro meg tilbake hit, er det fordi de tror det er mulig at jeg kan komme tilbake på banen og gjøre mitt beste for laget. Jeg vil alltid elske klubben, men jeg vil fortsatt bort - det er bare et spørsmål om når. Jeg forstår at du skal respektere kontrakten din, men klubben har kjent til årsakene til at jeg ønsker meg bort en stund nå. De mener jeg kan komme meg over det, men de kjenner ikke følelsene mine.

Odemwingie snakket med Sky Sports News på nytt seinere i dag. I mellomtida hadde han pratet med direktøren han mener ga ham tillatelse til å reise.

- Jeg har hatt en samtale med Dan Ashworth i dag, og klubben vil si mer seinere. Jeg har fått noen dager fri, og vil være tilbake på trening neste uke, sier Odemwingie.