Danmark bøtelagt etter EM-semifinale

Forklarer bråket etter kjempebot:
- Jeg dyttet henne ikke

Skal ha dyttet til og ropt til funksjonær.

UENIG: Mikkel Hansen er uenig i straffen fra EHF etter angivelig garderobebråk. Foto: AFP PHOTO / Andrej ISAKOVIC / ALTERNATIVE CROP
UENIG: Mikkel Hansen er uenig i straffen fra EHF etter angivelig garderobebråk. Foto: AFP PHOTO / Andrej ISAKOVIC / ALTERNATIVE CROPVis mer

(Dagbladet): Overraskende nok var det Sverige og Spania som endte opp med å spille EM-finale i håndball søndag.

Sverige sjokkerte hele veien og slo ut sterke Danmark i semifinalen. I selve finalen kom imidlertid kollapsen halvveis.

Søndag kom meldingen om at danskenes største stjerne, Mikkel Hansen (30), ble bøtelagt av Det europeiske håndballforbundet.

Dyttet til funksjonær

Hansen skal ha tatt feil vei på vei til garderoben i pausen, og havnet i bråk med en kvinnelig funksjonær. Han skal også ha ropt til henne.

Det resulterte i at det danske laget ble bøtelagt med 4000 euro, omtrent 40.000 norske kroner.

Hansen forklarer nå sin versjon overfor danske BT:

- Vi har selvfølgelig vår egen versjon. Og det er ikke den at jeg dyttet til en kvinne. Jeg gikk ut der jeg kom inn. Det gir jo mening. Det kan godt være det sto en kvinne foran der, men jeg har ikke dyttet henne eller sagt noe som helst, sier Hansen til avisa.

- Pinlig

Han synes det hele er pinlig.

- Det er pinlig å lese at vi har fått en bot som er det dobbelte av straffen for å kaste en av motstandernes spiller rundt via trøya. Det setter det hele litt i perspektiv, gjør det ikke? Jeg vet ikke om de vil tjene penger de har tapt på billettsalg til semifinalen, fortsetter Hansen.

Hansen selv har nektet for at hendelsen har skjedd. Nå vil det danske forbundet med sportssjef Morten Henriksen i spissen anke saken.

- Det er grove anklager rettet mot Mikkel Hansen som ikke stemmer, sier Henriksen.​

Matchvinneren drakk øl og spiste pommes frites

Spania ble altså europamestere etter å ha kjørt over Sverige søndag kveld.

Spanjolene hentet nemlig inn keeperlegenden Arpad Sterbik midtveis i turneringen, og den 38 år gamle, to meter høye mannen gjorde målet fryktelig lite i starten av den andre omgangen. Sverige kom til mange brukbare avslutninger, men den tidligere serbiske landslagsspilleren gjorde det vanskelig for «söta bror».

I intervju med Kristian Kjelling fortalte Sterbik om hvordan det var å komme inn på det spanske laget langt ute i turneringen.

- Han sier han har sittet å drukket øl og spist pommes frites. Hvis han bare trenger å spille semifinale og 40 minutter i finalen, kan han spille i mange år til, oversatte Kjelling fra spansk.