Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Forklarer de merkelige scenene

Kjempeskrell på 400 meter.

SJOKKERENDE: Michael Norman jogget i mål, her bak Akeem Bloomfield (Jamaica) og Jrummi Walsh (Japan). Foto: REUTERS/Hannah Mckay
SJOKKERENDE: Michael Norman jogget i mål, her bak Akeem Bloomfield (Jamaica) og Jrummi Walsh (Japan). Foto: REUTERS/Hannah Mckay Vis mer

Selv om verdensmester på 400 meter hekk, Karsten Warholm, også hadde stilt på 400 meter «flatt», ville øvelsen hatt en soleklar gullfavoritt:

Amerikanske Michael Norman.

21-åringen anses som verdens soleklart beste 400 meter-løper i øyeblikket. Det var før den største VM-skrellen vi har blitt vitne til så langt i mesterskapet:

Onsdag endte han desidert sist i sitt semifinaleheat. Han nærmest jogget over målstreken. Det fikk friidrettseksperter til å klø seg i hodet.

- Han bare jogget, bokstavelig talt jogget. Noe må være galt, sier Michael Johnson, tidligere 400 meter-løper, til BBC.

LANGT BAK: Michael Norman, lengst til høyre i bildet. Foto: Serhat Cagdas / Anadolu Agency/ABACAPRESS.COM
LANGT BAK: Michael Norman, lengst til høyre i bildet. Foto: Serhat Cagdas / Anadolu Agency/ABACAPRESS.COM Vis mer

- Et sjokk

Johnson fortsetter:

- Dette er et sjokk. Han så jo så bra ut i forsøksheatene, men nå kom han liksom aldri i gang, sier han.

Det var altså en mildt sagt overraskende prestasjon av mannen som har verdensrekord på 400 meter innendørs (44,52) og har vunnet sju av de åtte løpene han har stilt opp i dette året.

Onsdag kom han ikke en gang opp i toppfart.

I pressesonen etter løpet, forklarte Norman:

- Jeg har hatt et problem med en skade de siste månedene, og fikk en del advarsler i dag. Jeg tok en avgjørelse om å sakke farten i stedet for å risikere en skikkelig skade, sier han ifølge Expressen.

KJEKKAS: Den svenske mangekjemperen Fredrik Samuelsson er slående lik tennislegenden Björn Borg, og han har et godt øye til norske jenter. Video: Kristoffer Løkås Vis mer

Forklarer

Han innrømmer at det var svært skuffende, spesielt med det store favorittstempelet.

- Etter en lang oppladning, å ikke en gang greie å komme til finale... Jeg må nesten bare ta dette for det det er. Nå må jeg passe på kroppen min og gjøre det som er best for meg, sier han.

Karsten Warholm var altså lenge påmeldt 400 meter flatt i tillegg til 400 meter hekk, men valgte å stå over etter at VM-gullet er sikret.

- Fortjener ikke jeg en ferie nå?, smilte han til Dagbladets reporter.

Warholm tok VM-gull på 400 meter hekk, som den første nordmannen som har klart å forsvare et VM-gull. Det første kom i London for to år siden.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling