Forklarer denne

Frida Karlsson (23) får testet formen under Toppidrettsveka. Den svenske stjerna tok seg også tid til å forklare «knappen» på overarmen sin.

VISER FRAM: Frida Karlsson viser fram blodsukkersensoren. Foto: Dagbladet
VISER FRAM: Frida Karlsson viser fram blodsukkersensoren. Foto: Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

HITRA (Dagbladet): - Det er greit å ha kontroll i tilfelle noe skiller seg ut, og da kan jeg finne ut om jeg må justere treningene, forteller Frida Karlsson til Dagbladet.

Den svenske skistjerna forklarer at «knappen» på venstre overarm er en blodsukkersensor, som måler kroppens blodsukkernivå døgnet rundt.

- Den hjelper meg som skiløper, det er grunnen til at jeg har tatt det grepet. Det blir som et slags sikkerhetsnett, sier hun videre.

Til Aftonbladet har Karlsson fortalt at hun har slitt med ernæringen tidligere i karrieren og at blodsukkersensoren har vært til stor hjelp.

OVERRASKET: Astrid Øyre Slind gikk inn til en knallsterk førsteplass i det første rennet i Toppidrettsveka. Oppdølingen passerte mållinja hele 12 minutter før andreplass. Vis mer

- Slitsomt

23-åringen fra Sollefteå fikk startnekt av helsemessige årsaker i 2019, all den tid hun ikke oppfylte det svenske skiforbundets helsekrav. I et tidligere intervju med Dagbladet satte Karlsson ord på hva som skjedde i den mørke tida.

- Man er så inne i en boble og er fullt innstilt på å konkurrere. Det blir en smell når alt fokuset endres, da jeg fikk startnekt. Jeg var kjempetrøtt og sliten. Alt ble et hinder. Å våkne var slitsomt. Å stå opp var slitsomt. Det kom til et punkt hvor jeg måtte gjøre noe.

- Hva gjorde du da?

- Jeg måtte anvende drivkraften til nytt fokus, få balanse i kroppen og investere i framtida. Jeg lærte sykt mye av hele situasjonen. Det er i motgang man blir mentalt sterkere. Det var en stor utfordring. Jeg tar med meg mye fra forrige sesong.

- Hva var det egentlig som skjedde?

- Jeg følte meg veldig sterk i fjor høst (2019). Det så virkelig lyst ut. Så snudde alt og jeg fikk startnekt. Det var veldig tøft.

Stang ut

MÅLGANF: Frida Karlsson i aksjon i Toppidrettsvekas langløp på Hitra. Foto: Claes-Tommy Herland/Norges Skiforbund / NTB
MÅLGANF: Frida Karlsson i aksjon i Toppidrettsvekas langløp på Hitra. Foto: Claes-Tommy Herland/Norges Skiforbund / NTB Vis mer

Selve langløpet under Toppidrettsveka ble ingen stor opptur og startet på verst mulig vis for Karlsson, som fikk stavtrøbbel etter en drøy kilometer.

- Det ble vanskelig med problemer så tidlig. Det var vanskelig å tette luka opp til feltet, men jeg hadde heller ikke dagen, sier Karlsson til Dagbladet.

Hun forteller også at hun hadde stavtrøbbel flere ganger under rennet.

- Jeg måtte bytte stav fire ganger, så det ble et utfordrende renn for meg. 54 kilometer er ganske brutalt, så det var ikke kjempekult i dag, men det ble i hvert fall en solid treningsøkt.

Svensken kom i mål nesten 15 minutter bak suverene Astrid Øyre Slind, som vant langløpet på Hitra.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer