Forklarer det pinlige TV-øyeblikket: - Verst å hysje på Thorstvedt

Helland måtte lure TV 2-profiler.

HYSJ: Pål André Helland måtte lure resten av panelet i Matchball på TV 2 Zebra. - Det verste var å hysje på Thorstvedt, sier Helland til Dagbladet. Skjermdump: TV 2
HYSJ: Pål André Helland måtte lure resten av panelet i Matchball på TV 2 Zebra. - Det verste var å hysje på Thorstvedt, sier Helland til Dagbladet. Skjermdump: TV 2Vis mer

LILLESTRØM (Dagbladet): RBKs Pål André Helland (25) håper å bli en joker i den viktige kampen mot Ungarn i EM-playoff.

Trønderen har allerede seriegull i Tippeligaen og spiller cupfinale seiere i måneden - men Helland har også vist at han kan levere utenfor fotballbanen.

Tidligere i høst var Helland i TV 2 Zebra-programmet Matchball Mandag. Der rundlurte han både programleder, gjester og tv-seeren etter oppfordring fra TV 2s nettserie «2 mot 1».

- Det «2 mot 1»-greiene var det flaut. Ingen visste noe. Så jeg satt der i en time og dummet meg ut og alle trodde jeg var en tosk, men jeg hadde lovet gutta på laget (RBK) å gjennomføre, sier Helland til Dagbladet.

20 utfordringer Helland hadde nemlig fått tjue utfordringer. Blant annet å nekte å svare på spørsmål, spise mat midt under sendinga og å putte fingeren i øret til en annen i studio.

- De verste spøkene klarte jeg å pakke inn litt, men det kom en del reaksjoner på blant annet Twitter. Det tok jo en måned før det ble avslørt at alt var tull. Noen lurte på om jeg hadde mistet vettet fullstendig, sier Helland til Dagbladet med et glis.

- Hva var mest vanskelig?

- Den verste var kanskje at jeg måtte hysje på Thorstvedt (Erik, programleder) i sendinga. Men det klarte jeg å gjøre i en ganske snill måte. At jeg måtte stikke fingeren i øret til Slettemark (Asbjørn) slet jeg med, men det lurte seg inn en mulighet. En av de verste tingene var at jeg måtte ta med niste som jeg spiste midt i sendinga. Det rundstykket var nemlig så utrolig tørt, sier Helland, som satt i studio med Erik Thorstvedt, Asbjørn Slettemark og Freddy dos Santos.

- Hva var reaksjonene fra de andre?

- Etter sendinga fikk jeg lov til å forklare alt til de andre. De ble lettet. Før sendinga fikk de nemlig inntrykk av at jeg var en real kar. Plutselig forandret jeg meg totalt. De ble nok litt skremt, sier RBK-kanten.

Leser Jensen-bok Nå håper Helland å bidra i at Norge vinner mot Ungarn og når EM-sluttspillet neste sommer. Avspark til første kamp er torsdag klokka 20:45.

- Jeg gleder meg, det tror jeg alle gjør. Det er ikke alle som får muligheten til å sende Norge til et EM, sier 25-åringen.

PÅ PRESSETREFF: Pål André Helland på dagens pressetreff med landslaget. 
Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
PÅ PRESSETREFF: Pål André Helland på dagens pressetreff med landslaget. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

- Hvordan er stemninga på hotellet timer før avspark?

- Vi gjør akkurat som vi gjør til vanlig. Ser tv-serier, leser bøker og spiller litt kort, sier Helland.

- Hva leser du akkurat nå?

- Akkurat nå leser jeg biografien til Jensen (Eirik), han som jobba i politiet, sier Helland.

- Hvorfor akkurat den?

- Det er veldig interessant å lese sånn historier fra virkeligheten, sier landslagsspilleren.

Boka heter forøvrig «På innsida. Historien om mitt politiliv» og kom ut i mars i år.

PS: Helland vant «2 mot 1»-konkurransen og utfordringa mot Tromsøs Simen Wangberg. Resultatet ble 29-11 basert på poeng på de ulike utfordringene.