Maxim Vylegzhanins fiasko

Forklarer det russiske sjokket som fikk Sundby til å undre:
- Det minnet om Steven Bradbury

Maxim Vylegzhanin forbauset langrennsverden helga før verdenscupåpningen. Russerens sesongstart har imidlertid vært en enorm fiasko. Nå forteller Nikita Kriukov hva som er grunnen.

SKUFFELSE: Maksim Vylegzhanins (t.h.) superform før verdenscupåpningen var et klart varsko til Martin Johnsrud Sundby. I årets verdenscuprenn har imidlertid russeren vært helt ute av det. Her fra da de spurtet om OL-medalje i Sotsji. Russeren vant duellen. I år er han ikke i nærheten av noe som helst. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
SKUFFELSE: Maksim Vylegzhanins (t.h.) superform før verdenscupåpningen var et klart varsko til Martin Johnsrud Sundby. I årets verdenscuprenn har imidlertid russeren vært helt ute av det. Her fra da de spurtet om OL-medalje i Sotsji. Russeren vant duellen. I år er han ikke i nærheten av noe som helst. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Før verdenscupåpningen i Kuusamo så Martin Johnsrud Sundby på resultatene i de respektive nasjonale åpningene med interesse, spenning og usikkerhet. Spesielt Maxim Vylegzhanins russiske varsko overrasket forrige sesongs verdensener.

Russeren er en av verdens beste i lengre løp med denne nydelige medaljerekka: VM-gull på tremila i Falun i fjor, OL-sølv bak Aleksander Legkov på femmila i Sotsji og hele tre VM-sølv bak Petter Northug i lengre løp - nærmere bestemt femmila i VM i Holmenkollen og Liberec, samt tremila i Kollen.

Da Vylegzhanin plutselig banket alle de russiske sprinterne helga før verdenscupåpningen i Kuusamo, vakte det oppsikt blant verdens beste langrennsløpere. Oppsiktsvekkende nok vant femmilsspesialisten sprinten foran spesialistene Alexander Panzhinskiy, Nikita Kriukov, Alexey Pethukov, Anton Gafarov og Nikolay Morilov

Overrasket Sundby

Derfor sa Johnsrud Sundby følgende til Dagbladet før verdenscupåpningen i Kuusamo:

- Jeg er overrasket over at han vant sprinten i det selskapet der. Det tyder på at Vylegzhanin har gjort en god jobb på sprintbiten og har lyst til å prege tourene i vinter, sa Sundby dagen før verdenscupåpningen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer