Oleksandr Usyk

Forklarer detaljen

Oleksandr Usyks letter på sløret etter at hans kosete kompanjong har vekket oppsikt i dagene før storkampen mot Anthony Joshua.

FORKLARER KOSEBAMSEN: Oleksander Usyk forklarer hvorfor han har gått rundt med en kosebamse den siste tiden. Foto: Andrew Coulridge / Reuters / NTB
FORKLARER KOSEBAMSEN: Oleksander Usyk forklarer hvorfor han har gått rundt med en kosebamse den siste tiden. Foto: Andrew Coulridge / Reuters / NTB Vis mer
Publisert

Lørdag kveld forsvarte ukrainske Oleksandr Usyk sine tre VM-titler i storkampen mot britiske Anthony Joshua.

Det var knyttet stor spenning til kampen, og både Usyk og Joshua har figurert heftig i mediene for å promotere kampen, som Usyk for øvrig vant etter en såkalt «delt avgjørelse». To av dommerne hadde Usyk som bestemann, mens den tredje og siste mente Joshua var best.

35 år gamle Usyk har i forkant av kampen vekket oppsikt med én spesiell detalj.

TUNGVEKTERE: Oleksandr Usyk (t.h) gikk seirende ut av tungvektskampen mot Anthony Joshua (t.v). Foto: Giuseppe Cacace / AFP / NTB
TUNGVEKTERE: Oleksandr Usyk (t.h) gikk seirende ut av tungvektskampen mot Anthony Joshua (t.v). Foto: Giuseppe Cacace / AFP / NTB Vis mer

Hyllest

Han har nemlig båret rundt på en Tussi-kosebamse i medietreff før kampen.

Eselet Tussi er så klart kjent fra barnebøkene om Ole Brumm. Mange har klødd seg i hodet over hvorfor Usyk har gått rundt med eselet ved sin side.

Noen dager før kampen avslørte Usyk at bamsen er en hyllest til dattera.

- Vi kjøpte den da vi var sammen i Paris. Da vi forlot Ukraina og våre veier ble skilt i Europa, ga hun meg denne og sa: «Den har må du ha med deg.», sa ukraineren, ifølge Aftonbladet og fortsetter:

- Den sover hos meg og er alltid i nærheten. Hun sa at jeg må ta den med meg på medietreff. Jeg er ikke sikker på om den blir med i ringhjørnet mitt under kampen, men den kommer definitivt til å være i garderoben.

På grunn av krigen og oppladning til tittelkampen, hadde ikke Usyk sett familien på flere måneder.

- Jeg gleder meg til å treffe dem, klemme dem og spise middag med dem, sa han kort tid før kampen.

LOJAL: Tussi har vært med Oleksandr Usyk på møter og medietreff den siste tiden. Foto: Nick Potts / PA / NTB
LOJAL: Tussi har vært med Oleksandr Usyk på møter og medietreff den siste tiden. Foto: Nick Potts / PA / NTB Vis mer

Viet seieren til Ukraina

Etter å ha seiret, takket Usyk alle dem som har støttet ham opp mot kampen, og sa at han viet seieren til familien og til Ukraina.

- Jeg vier denne seieren til familien min, landet mitt, laget mitt, til alle militære som forsvarer dette landet. Tusen takk, sa han.

Usyk har, som en rekke andre ukrainske atleter, engasjert seg i krigen. I mars kunngjorde han at han ville bli med i den ukrainske hæren for å kjempe mot Russland.

Krigen i Ukraina

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer