Tiril Eckhoff vant verdenscupen sammenlagt:

Forklarer drama: - Var livredd

Det ble ikke Tiril Eckhoffs dag på søndagens fellesstart, men hun var uansett hovedpersonen i Östersund. En fantastisk sesong ble kronet med det synlige beviset på at Eckhoff er verdens beste skiskytter.

KRYSTALL: Den store krystallkula er nå i Tiril Eckhoffs eie. Foto: Anders Wiklund/TT
KRYSTALL: Den store krystallkula er nå i Tiril Eckhoffs eie. Foto: Anders Wiklund/TT Vis mer
Publisert

Hun endte opp med åtte bom og sjuendeplass på sesongens siste dag. Men Tiril Eckhoff skulle uansett feires.

Søndag var det endelig tid for å motta det synlige beviset på at hun er verdens beste skiskytter denne sesongen. På det forblåste skiskytteranlegget i Östersund kunne hun klatre sikkert opp på pallen og motta krystallkula som vinner av verdenscupen sammenlagt.

- Det er veldig deilig. Men den er jo enorm så jeg vet ikke helt hvor jeg skal ha den. Uansett så er det veldig stort å få den, smilte Eckhoff stolt i intervjuet med NRK etter premieseremonien.

En lang sesong er endelig over. En sesong hvor hun ender opp som sammenlagtvinner i verdenscupen med hele 13 enkeltseire, fire av disse var av valøren VM-gull i Pokljuka.

- Magisk

Da er det ikke helt enkelt å oppsummere sesongen på stående fot.

- Den har vært magisk. Sesongen startet på verst tenkelige vis, men jeg klarte å snu det og er veldig fornøyd med akkurat det, sa hun stolt.

Med rette. Denne sesongen har hun gått forbi storheter som Liv Grete Skjelbreid og Tora Berger på den norske adelskalenderen.

Nå bærer det hjem til Oslo og ti dager i karantene for Eckhoff. Søndagen ble en minnerik dag og en hun mest sannsynlig vil huske resten av livet.

SKRYT: Dorothea Wierer skryter av Tiril Eckhoffs mesterskap i Pokljuka. Video: Lie. Vis mer

- Livredd

Likevel kunne jubeldagen startet på en helt annen måte. Like før startskuddet gikk kunne TV-seerne oppfatte en smådramatisk hendelse i startområdet.

- Å fy f ... Gikk det bra?, utbrøt plutselig Eckhoff.

En svensk funksjonær som skulle børste Eckhoffs ski fikk nemlig staven til Fossum-jenta i øyet. Verdenscupvinneren var tydelig forfjamset, men heldigvis så det ut til å gå bra med funksjonæren.

- Jeg var livredd jeg. Jeg trodde at jeg spiddet ut øyet på den stakkars funksjonæren. Jeg var mest bekymret på hennes vegne, forklarte Eckhoff.

- Preget det deg i rennet?

- Nei. I dag var det mye annet som var mer krevende på standplass. Det var en krig. Det var skikkelig tøffe forhold. Det var ikke noe gøy egentlig, mente Eckhoff etter premieseremonien.

Ingrid Tandrevold fikk også grunn til å juble søndag. Til tross for hele fem bom gikk hun til topps på fellesstarten og tok karrierens første verdenscupseier. Som en ekstra overraskelse ga seieren henne også sammenlagtkula i fellesstartcupen.

Dermed kan de to bestevenninnene ha matchende krystallkuler på peishylla framover. Den ene riktignok litt større enn den andre …

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer