Sjakk-VM

Forklarer fadesen som fikk sjakkverdenen til å undre: - Et veldig svakt øyeblikk av meg

Carlsen selvkritisk etter å ha spolert en ny VM-mulighet.

SLURVET: Magnus Carlsen skyldte på seg selv for remisen mot Sergej Karjakin i parti fire. Foto: Hans Arne Vedlog/Dagbladet
SLURVET: Magnus Carlsen skyldte på seg selv for remisen mot Sergej Karjakin i parti fire. Foto: Hans Arne Vedlog/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Karjakin-Carlsen 1/2-1/2

NEW YORK (Dagbladet): To maratonpartier på totalt 13 timer mot Sergej Karjakin. To store fordeler. Begge misbrukt. Det er sjelden kost fra Magnus Carlsen. Etter det fjerde VM-partiet var sjakkverdenen forbløffet over at nordmannen hadde latt en ny seiersmulighet glippe.

I natt norsk tid satt Carlsen seg ned foran pressen i New York. Tydelig sliten startet den regjerende verdensmesteren å forklare hvordan en stilling han normalt sett vinner 99 av 100 ganger ble rotet bort.

- Jeg tenkte ikke på om han fremdeles ville ha et fort da jeg kom med kongen på b3. Det var veldig, veldig slurvete. Det ødela et parti hvor jeg sto best mesteparten av tiden. Kudos til han for at han fant de rette trekkene, men det var et veldig svakt øyeblikk av meg, forteller Carlsen.

Selvransakende

«Fortet» Carlsen refererer til, var forsvaret Karjakin fikk tid til å bygge opp på grunn av en overseelse av lommedølingen.

Carlsen innrømmer at han ikke gadd å sjekke en vesentlig ting i stillingen. Han tok det forgitt at planen ville lykkes.

- Jeg har erfaring med å bryte ned slike fort. Jeg trodde at jeg vant lett med f4. Tingen var at jeg i trekket før forsøkte å sette opp f4 i det neste. Jeg ville ikke la ham regruppere. Jeg trodde at så lenge jeg hadde en vei på dronningsiden, så ville jeg vinne, forteller Carlsen, før han kommer med en ny erkjennelse:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer