Holund-gull da det ble trippelt norsk på 15 km i VM:

Forklarer gesten

Hans Christer Holund (32) sikret gull på en stor norsk dag i Oberstdorf. Simen Hegstad Krüger (27) tok sølvet, mens mesterskapsdebutant Harald Østberg Amundsen (22) tok bronsen. Etter gulløpet kunne Holund fortelle at han følte han fikk hjelp på veien.

FEIRING: Hans Christer Holund feiret med en gest hvor han pekte opp mot himmelen etter seieren på 15-kilometeren i ski-VM. Video: Løkås / Haarstad. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

OBERSTDORF/OSLO (Dagbladet): De norske fikk revansj på Aleksandr Bolsjunov etter at russeren tok seieren på 30-kilometeren tidligere i mesterskapet. Hans Christer Holund tok et suverent gull.

- Det er stort. Vi la en solid plan før dagens løp. Vi så i går at løypa var tøff, og forholdene tøffe. På dameløpet i går så tror jeg ni av ti åpnet for hardt, og da blir de litt hjelpesløse opp siste bakken. Vi prøvde å gå ut med kontroll, sånn at vi hadde litt å gå med på sisterunden, sier Holund til Dagbladet.

Da han krysset målstreken pekte han opp mot himmelen. Hovedpersonen selv ville ikke røpe hvem gesten var ment til, men kunne avsløre til Dagbladet at han er noe overtroisk.

- Det er ikke et emne jeg har lyst til å snakke så veldig mye om. Jeg er litt overtroisk på enkelte ting, og tror det finnes ting som er større enn oss selv. Uten at jeg er spesielt religiøs. Jeg føler jeg får litt hjelp på veien, sier han.

Russeren tok som ventet teten fra start med sitt tidlige startnummer. På åpningspunktet hadde Bolsjunov fire sekunder ned til debutanten Østberg Amundsen, som gikk fantastisk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer