Divock Origi på Norgesferie

Forklarer heltens mystiske norgesbilde

- Det var en vanskelig periode for ham, forteller Liverpool-heltens fetter, Arnold Origi.

HELT: Divock Origi sendte Anfield til himmels. Med to scoringer var han sterkt delaktig i at Liverpool tok seg til finalen i Champions League. REUTERS/Phil Noble
HELT: Divock Origi sendte Anfield til himmels. Med to scoringer var han sterkt delaktig i at Liverpool tok seg til finalen i Champions League. REUTERS/Phil NobleVis mer

Divock Origi ble den store helten da Liverpool på nærmest mirakuløst vis slo Barcelona ut av Champions League.

Belgieren sendte de røde i føringen allerede etter sju minutter, og 72 minutter seinere satte han inn det avgjørende målet.

Trent Alexander-Arnold var smart og tok en tidlig corner, i feltet ventet en årvåken Origi som plasserte ballen forbi Marc-André ter Stegen. Barcelona-forsvaret var tatt på senga, og Liverpool var videre til finalen av verdens gjeveste klubbturnering.

- Vi visste det skulle bli en spesiell kveld. Vi ville kjempe for de skadde spillerne. Det er spesielt. Det vanskelig å beskrive med ord. Du kan føle det, du kan høre det, sa tomålshelten etter kampen.

I Helsinki satt en stolt fetter, Arnold Origi, og jublet hemningsløst.

SEIER: Det tok helt av for norske Liverpool-fans da det ble klart at det britiske laget sikret seg finaleplass i Champions League. Video: Kristoffer Løkås Vis mer

- Aldri tvilt på ham

- Da det var over sparte jeg på ingenting. Jeg gikk amok. Naboene var nok ikke så fornøyde, men jeg er vanligvis rolig og tidlig i seng, så de må tåle det én gang i året, forteller den tidligere Lillestrøm-keeperen til Dagbladet.

Liverpool-spissen har sittet mye på benken i konkurranse med Mohamed Salah, Sadio Mané og Roberto Firmino, men når sjansen har bydd seg, har Origi grepet den med begge hender denne sesongen. Også mot Everton og Newcastle har han vært kampavgjørende, og det er ikke tilfeldig, ifølge Arnold Origi, som også har spilt for Moss, Fredrikstad, Ull/Kisa, Sandnes Ulf og Kongsvinger.

- Han er ung, har «attitude» og en sterk psyke. Han har hatt det inne i seg hele tiden, og vi har aldri tvilt på ham. Det kommer mer, lover søskenbarnet, som bare har fått snakket litt med Divock etter kampen.

- Vi har tekstet litt, for stemmen min var borte etter kampen. Vi har snakket tidligere om at han må ta sjansene når de kommer, og nå har han skrevet seg inn i historiebøkene. Det har løsnet for ham nå. Han har stått på, vist mot og ikke klaget når han ikke har fått spille.

«Wow, en Liverpool-spiller»

Når man er fotballspiller og brenner for å levere på banen, kan det imidlertid være tøft når manageren ikke velger deg i startelleveren, og det i lange perioder. Derfor hadde Liverpool-spissen et behov for å komme seg litt bort og klarne tankene i fjor høst.

En norgesferie med fetter Arnold ble redningen.

- Jeg anbefalte sterkt til Divock at han måtte komme, at vi skulle ta en «road trip» og at han ikke ville angre, innleder han.

NORGESFERIE: Arnold Origi forklarer hvorfor fetteren og Liverpool-spiller, Divock Origi, la ut dette bildet fra Ørskogfjellet i Møre og Romsdal. Foto: Divock Origi / Instagram
NORGESFERIE: Arnold Origi forklarer hvorfor fetteren og Liverpool-spiller, Divock Origi, la ut dette bildet fra Ørskogfjellet i Møre og Romsdal. Foto: Divock Origi / Instagram Vis mer

- Det var en vanskelig periode for ham, der han ikke fikk spille. Det var en tøff periode for meg også, og vi trengte litt avkobling. Vi kjørte fra Oslo til Molde via Ålesund, og var i Bergen på vei tilbake. Han likte det, og jeg har sagt at han må komme tilbake til sommeren, forteller Arnold Origi, som nå spiller i finske HIFK Fotboll.

Det første bildet Liverpool og Belgia-spissen la ut på Instagram var fra denne turen. Ørskogfjellet binder sammen Sunnmøre og Romsdal, et område som inneholder noen av Norges finere naturmål. Her stilte Divock opp for et bilde, med Arnold som fotograf. Keeperen reagerer litt når Dagbladet spør hvorfor Champions League-helten valgte å legge ut et bilde fra akkurat dette området.

- Det forundrer meg at dere nordmenn spør om det. «Wow, en Liverpool-spiller i Norge». Dere er velsignet med vakker, norsk natur. Jeg har vært i Sogndal, Ålesund og Molde, og det er utrolig fint der.