Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Skijentenes reaksjoner på Therese Johaug-høringen

Forklarer Johaug-bildet som vekker følelser: - Dette er en ny trøkk. Det er ikke noe moro

Marit Bjørgen snakker ut om den spesielle opplevelsen i vitneboksen, Ingvild Flugstad Østberg blir rørt av Therese Johaugs styrke, mens Astrid Uhrenholdt Jacobsen er helt sikker på at Johaug kommer tilbake.

BERØRT: Ingvild Flugstad Østberg og Marit Bjørgen følger begge nøye med på hva som skjer med venninna Therese Johaug. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
BERØRT: Ingvild Flugstad Østberg og Marit Bjørgen følger begge nøye med på hva som skjer med venninna Therese Johaug. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

FALUN (Dagbladet): Medietrykket rundt Therese Johaug har vært enormt etter at hun testet positivt på det forbudte stoffet clostebol i høst grunnet bruk av Trofodermin på hennes solforbrente leppe.

Under denne ukas to dager lange høring i Brann-losjen på Ullevaal Stadion var blant annet lagvenninna Marit Bjørgen vitne. Rognes-jenta ga sin fulle støtte til Johaug, og forklaringen hennes styrket trolig Johaugs sak.

Overfor Dagbladet forteller nå Bjørgen hvordan hun opplevde den spesielle dagen.

- Det var en spesielle opplevelse. Men etter at jeg vitnet på torsdag, har jeg klart å fokusere på det sportslige. Jeg synes det har gått bra, forteller Bjørgen.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen forteller til Dagbladet at hun tror høringen gjorde godt for Johaug.

- Jeg har ikke fulgt med så mye, men jeg tror det er godt for Therese å komme videre. Det å gå i uvisshet er det verste. Jeg må si at vi heier veldig på Therese og gleder oss til hun kommer tilbake. For hun kommer tilbake, sier Jacobsen til Dagbladet.

FÅR SKRYT: Lagvenninne er imponert over hvordan Therese Johaug håndterer det vanskelige situasjonen. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
FÅR SKRYT: Lagvenninne er imponert over hvordan Therese Johaug håndterer det vanskelige situasjonen. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

Beundrer Johaugs styrke
Det har gått rykter om at Ingvild Flugstad Østberg også var aktuell som et vitne i Johaug-saken, men det benekter nå Gjøvik-jenta. Under høringen la Østberg ut dette bildet på Instagram for å vise sin støtte.

- Det var ikke noe morsomt det hun må igjennom. Therese har vært veldig sterk oppe i dette. Men dette er en ny trøkk. Det er ikke noe moro, forteller Gjøvik-jenta.

- Hvordan påvirkes Therese av dette?

- Det er et vanvittig trøkk fra media og alle rundt henne. Det er vanskelig for Therese å stå i det. Men hun er så sterk. Og når hun er så sterk, må vi være et samme. Det er ikke meg det er synd på. Da kan vi ikke klage, sier hun.

Budskapet til Johaug
Østberg savner Johaugs tilstedeværelse på trening og ellers i livet. Savnet er stort, men Gjøvik-jenta er klar på at hun ikke skal synes synd på seg selv av den grunn. Det er tross alt ikke henne det er verst for.

💛💪🏼💛

A photo posted by Ingvild Flugstad Østberg (@ingvildflugstad) on

- Therese betyr veldig mye for meg. Vi har trent mye sammen og henger mye sammen også på fritiden. Jeg savner henne på trening og i fritiden, forteller 26-åringen.

Flugstad Østbergs bilde av henne og Johaug på Instagram har gitt mange følelsesmessige og kjærlighetsgivende kommentarer. Landslagsjentene blir rørt av å tenke hvor sterk Johaug er i denne vanskelig situasjonen.

- Hva var budskapet bak bildet du la ut på Instagram? spør Expressens journalist.

- Det var ikke så nødvendig å legge ut bildet, for hun vet jeg er glad i henne og støtter henne, men jeg syntes det var greit å gjøre det. Det er jo for å vise støtte og kjærlighet. Om det betyr noe mer enn det? I så fall holder jeg det for meg selv, forteller Østberg.

Weng tror hun slår Nilsson i VM
Heidi Weng savner også Johaug. Hun savner også å ta steget helt opp på pallen. 3. plassen på dagens sprint bak Stina Nilsson og Maiken Caspersen Falla var likevel meget sterkt.

- Kvart- og semifinale var veldig bra. Det satt som et skudd. Jeg har veldig selvtillit på spurten min. Jeg trodde jeg skulle kjempe om seieren. Det var litt irriterende, men jeg slapp litt i den siste bakken, forteller Weng til Dagbladet.

- Hvordan skal dere slå denne svenske superjenta i sprint?

- Jeg tror det skal gå fint jeg. I semifinalen slet Stina litt på oppløpet. Jeg tror vi kan slå henne jeg. Hvis jeg klarer å henge med henne inn til oppløpet, skal hun slite med å slå meg.

Bjørgen etter Nilssons seier: - Farsken!
Weng hadde ikke forventet å være i så godt slag denne helga.

- Denne uka har jeg trent veldig mye. Jeg har hatt VM i fokus og ikke Falun, så dette er oppløftende, sier 25-åringen.

Bjørgen er imidlertid mer skeptisk til å slå Nilsson. Hun snakket med pressen mens kvinnefinalen pågikk. Midt i et svar, jublet hele Falun. Nilsson slo Falla på målstreken.

- Det ble Stina? Farsken! sa Bjørgen på trøndersk - med et smil om munnen.

- Hva tenker du om egne VM-sjanser i sprint?

- Sprint er den øvelsen jeg er mest usikker på. Hadde jeg ikke hatt friplassen min, hadde jeg vurdert å stå over. Men alt er mulig. Prologen viser at jeg har farten inne, men det er starten som er utfordringen. Hadde jeg kommet bedre ut og fått brukt mine styrker, hadde det nok sett annerledes ut.

Jacobsen tror på VM-gull

Uhrenholdt Jacobsen ble stengt i kvartfinalen og fikk ikke ut sitt potensial i dag.

- Jeg kjenner at jeg er pigg, men blir stengt. Det er kjedelig. Jeg er i god nok form til å gå raskt i morgen, så jeg må bare tilbake og restituere, forteller Jacobsen til Dagbladet.

- Ingemarsdotter og slovenerne gjør sitt beste for å holde meg bak. De vil ha lavt tempo, mens jeg vil ha høyt tempo.

- Får du gå VM-sprinten, tror du?

- Jeg har ikke gått bra nok sprint. Men det er ikke så mange andre som har gjort det heller. Men hvis jeg ikke blir vurdert god nok, så er jeg heller ikke god nok. Hvis jeg ikke har medaljesjanser, tenker jeg at jeg nå er for gammel for å være med i VM bare for å være der.

Heming-jenta tror hun kan ta gull i Lahti.

- Jeg tror ikke det er umulig å ta individuelt VM-gull i Lahti. Jeg har ikke pekt meg ut hvilke distanser jeg vil gå ennå. Jeg føler det er feil fokus å satse på stafett, for da er det fokuset på hvor gode de andre er like mye som deg selv. De fire beste får gå stafett. Målet er så klart å være én av de fire, sier Jacobsen til Dagbladet.

- Jeg har vist god formutvikling, og alle vet at jeg har et bra toppnivå i hvert fall. Da er det opp til meg å vise at jeg er på god vei dit.

- Ikke noe selvtillitsboost

Flugstad Østberg røk i dag ut i en kvartfinale for første gang på flere år.

- Før sesongen sa jeg at jeg ikke kunne huske sist gang jeg ikke var i en finale. Nå snakker jeg om sist gang jeg ikke var i en semifinale. Det er ikke akkurat noe selvtillitsboost. Jeg får håpe jeg kan bruke det til noe positivt, sier Østberg til Dagbladet.

- Jeg ble litt for defensiv i dag. Hvis jeg vil, kan jeg ta teten i starten. Jeg burde gjort det. Det var en taktisk bom.

- Oppløpet i Lahti passer deg kanskje ikke helt optimalt?

- Jeg vil egentlig at alle løyper skal passe meg bra og trener for det, svarer Østberg.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling