Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Nathalie Birli kidnappet av psykisk syk mann

Forklarer kidnappingen: - Jeg fikk panikk

Mannen (33) sier han ikke ville voldta Nathalie Birli. Hvorfor han bortførte, slo og tok kvelertak på Birli blir opp til en psykiater å avgjøre.

KIDNAPPET: Den profesjonelle syklisten Nathalie Birli (27) ble bortført tirsdag. Nå forteller mannen sin versjon av historien. Foto: Instagram / Nathalie Birli
KIDNAPPET: Den profesjonelle syklisten Nathalie Birli (27) ble bortført tirsdag. Nå forteller mannen sin versjon av historien. Foto: Instagram / Nathalie Birli Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Torsdag fortalte Dagbladet den oppsiktsvekkende historien om Nathalie Birli som ble kidnappet langs veien, ført til et bortgjemt hus og torturert.

Mannen som bortførte henne skal, ifølge Birli, ha vært psykisk syk, og det var først da hun begynte å rose de fine orkideene at han valgte å slippe henne fri.

Den 33 år gamle mannen ble pågrepet kort tid etter at Birli klarte å unnslippe fangenskap. Nå innrømmer mannen at han kidnappet syklisten, men han nekter for at han kjørte på henne med vilje.

Tilregnelig eller ikke?

Overfor politiet har 33-åringen fortalt sin versjon av historien som gikk verden rundt denne uka.

Mannen, som bor i nærheten av Graz i Østerrike, sier at han aldri hadde planer om å kjøre på Birli, og at det som skjedde etterpå var et resultat av panikken som traff ham. Birli brakk armen under påkjørselen.

Mannen ble svært stresset da han kjørte på syklisten. Han gikk ut av bilen, slo henne i hodet med en trepinne, bandt henne fast og førte henne inn i bilen. Deretter kjørte han til et sted ingen kunne finne dem.

- Jeg fikk panikk.

Dette er forklaringen han har gitt til politiet. Han har også presisert at han ikke hadde planer om å voldta Birli. Hvorfor mannen handlet som han gjorde, blir opp til en psykiater å avgjøre, skriver Kronen Zeitung. Om mannen er tilregnelig eller ikke skal vurderes i løpet av de kommende dagene.

- Ville vise styrke

Birli er profesjonell syklist og triatlet. Hun la tirsdag ut en melding på Facebook hvor hun takket alle som hadde lett etter henne. Huset hun ble fraktet til var derimot så avsidesliggende at det til slutt ble opp til henne selv å komme seg fri.

Hun ble påkjørt rundt kl. 17 på ettermiddag, og først litt før midnatt var hun fri. I mellomtida gikk hun gjennom et helvete i huset. Hun våket naken, bundet fast til en stol, hvor mannen blant annet tvang henne til å drikke alkohol. Ifølge Kronen Zeitung ville han vise sin styrke.

- Han var full av hat. Han satte bind for øynene på meg, og tvang meg til å drikke vin og schnaps. Han hadde en kniv i hånda. Plutselig blokkerte han munnen og nesa mi, og ville kvele meg. Han slapp meg, men tvang meg deretter ned i et badekar og sa at han ville drukne meg, sier hun til Kronen Zeitung.

Da Birli begynte å skryte av orkideene til mannen, ble han mildere og de to fikk snakket sammen.

- Jeg foreslo at vi kunne kalle det en ulykke om han slapp meg fri. Jeg fikk kle på meg og han gikk med meg til døra. Jeg gikk rett inn i huset da jeg kom hjem og ringte kjæresten min.

Les hele den ville historien her:

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!