Marte Olsbu Røiseland:

Forklarer kollapsen

Marte Olsbu Røiseland tok ut absolutt alt i kampen om medalje på VMs siste dag.

UTSLITT: Marte Olsbu Røiseland ble liggende lenge i målområdet etter å ha tatt seg ut på fellesstarten i VM i Pokljuka. Video: Lie / NRK. Vis mer
Publisert

POKLJUKA (Dagbladet): Frolands-jenta har slitt stort under VM i Pokljuka. Selv om hun tar med seg to gull fra stafettene har ikke formen levert til forventningene og hun må dra hjem uten individuelle medaljer.

Men på VMs siste dag var hun ekstremt nærme å få med seg en bronsemedalje, men lagvenninne Tiril Eckhoff kom som en kule på slutten og snek seg forbi på oppløpet.

Likevel var det en strålende blid Olsbu Røiseland som møtte Dagbladet i pressesonen.

- Jeg burde kanskje vært mer skuffa, men jeg er ikke det egentlig. Jeg er veldig godt fornøyd med at jeg har fått selvtillit tilbake på skytinga og kanskje ekstra fornøyd med at jeg klarer å snu det i et mesterskap. Jeg føler jeg kan reise hjem med god samvittighet, smiler hun om kapp med sola i Pokljuka.

SPENNENDE: Det ble et rykende medaljedrama mellom Tiril Eckhoff, Ingrid Landmark Tandrevold og Marte Olsbu Røiseland på siste runde under fellestarten i VM. Vis mer

Like over målstreken ble Olsbu Røiseland liggende i flere minutter. Et langt mesterskap har tatt på og kom fram i minuttene etter at VM var over.

- Det var tungt, veldig tungt, oppsummerer hun til Dagbladet og forklarer:

- Det var nok en kombinasjon av at jeg var sliten og skuffa, og alt på en gang. Jeg måtte bare ligge der for å fordøye det litt.

Søndag var VM over for de norske jentene. For Olsbu Røiseland er det mye forventninger og press som forsvant fra skuldrene søndag. Med VM over er det også tid for å dra hjem til Norge for første gang siden jul.

- Det tar på å gå i et mesterskap. Jeg har ikke vært hjemme siden jul så jeg gleder meg veldig til å komme hjem nå, sier en tydelig sliten Olsbu Røiseland til Dagbladet og oppsummerer hvordan det blir med ett ord:

- Nydelig!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer