Jens Petter Hauge:

Forklarer mystisk år

- Han er en type som svever litt innimellom! Det sier landslagstrener Ståle Solbakken om Jens Petter Hauge. Slik forklarer 22-åringen det spesielle året som endte med at han ble utlånt fra storklubben AC Milan.

STORT TALENT: Jens Petter Hauge. Foto: Annika Byrde / NTB
STORT TALENT: Jens Petter Hauge. Foto: Annika Byrde / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

ULLEVAAL (Dagbladet): - Høsten har vært fin. Jeg har kommet på plass i en ny klubb. Jeg trives godt, og har vist hva jeg kan gjøre når jeg får tillit.

Det sier Jens Petter Hauge til Dagbladet om de siste tre månedene i Eintracht Frankfurt. Den norske kantspilleren har hatt en spektakulær «reise» det siste året.

I oktober i fjor gikk han fra Bodø/Glimt til AC Milan. Han ble fort en yndling hos fansen til San Siro-giganten. Men kort tid etterpå startet trøbbelet.

22-åringen forsvant ut av Europa-troppen. Han fikk lite spilletid. Og til slutt ble han lånt ut til Bundesliga-klubben Eintracht Frankfurt i august.

FORBEREDER LATVIA-KAMP: Jens Petter Hauge og landslaget trente på Ullevaal stadion i ettermiddag. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
FORBEREDER LATVIA-KAMP: Jens Petter Hauge og landslaget trente på Ullevaal stadion i ettermiddag. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Kort fortalt: Toppnivået er skyhøyt. Bunnivået er elendig. Og slik har Hauge svingt hele denne sesongen.

Hvorfor?

- Han er en type som svever litt innimellom, sier landslagstrener Ståle Solbakken før kampene i VM-kvaliken mot Latvia (lørdag) og Nederland (tirsdag).

- Han kan fortsatt bli jevnere i prestasjonene også for oss. Han gjorde en veldig bra kamp borte mot Tyrkia. Så spilte han en veldig dårlig kamp mot Montenegro hjemme, påpeker Solbakken.

Hauge ble solgt til Milan etter fantastiske prestasjoner for Bodø/Glimt i Europa League. Han scoret to mål for Serie A-klubben i ligaen og tre mål i Europa League.

Men da Europa-troppen til sluttspillet skulle meldes inn, glimret nordmannens navn med sitt fravær.

Få - i alle fall i Norge - skjønte hvorfor.

PÅ SAN SIRO: Jens Petter Hauge gjorde mye bra for AC Milan, men fikk likevel ikke nok tillit. Foto: NTB
PÅ SAN SIRO: Jens Petter Hauge gjorde mye bra for AC Milan, men fikk likevel ikke nok tillit. Foto: NTB Vis mer

På Dagbladets spørsmål svarer Hauge:

- Det er nok mange faktorer som spiller inn, uten at jeg har lyst til å gå inn på det nå. Jeg har egentlig lagt det bak meg og ser framover. Men det er ikke til å legge skjul på at jeg trivdes veldig godt i Milan. Det er en utrolig stor klubb. Å se at fansen bryr seg som de gjør, har vært godt for min del. Jeg setter utrolig stor pris på det.

- Hvorfor dro du fra Milan?

- Det var et ønske om å spille mer. Det var et valg jeg tok sammen med teamet mitt. Det hadde blitt bra om jeg ble værende i Milan. Men jeg er også fornøyd med å ta steget jeg har tatt. Jeg håper det kan få en effekt på den sesongen som kommer nå og de neste åra.

- Kan du komme tilbake til Milan?

- Det er ikke noe jeg ønsker å spekulere i nå.

Eintracht Frankfurt ligger på 14. plass i Bundesliga. Hauge har to seriemål for sin nye klubb. Men han er ikke fast inventar og gjør ofte innhopp.

- Det er vanskelig, sier han om det å komme inn.

- Kampen er som regel satt. Det er ikke alltid så lett å få endret kampbildet og prege kampen. Når du i tillegg forventer mye av deg selv, kan det ofte bli vanskelig. Det er ikke optimalt.

- Hvordan vi du beskrive alle opplevelsene det siste året?

- Det er livet til en fotballspiller. Det er kort vei fra hyllest til kritikk. Det må vi bare leve med. Jeg har ikke så mye fokus på hva som skrives og menes om meg. Jeg prøver å ta til meg kritikk fra dem du skal høre på, og de folkene du jobber tett på.

I AKSJON: Jens Petter Hauge fra dagens trening på Ullevaal stadion. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
I AKSJON: Jens Petter Hauge fra dagens trening på Ullevaal stadion. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Men:

- Jeg har opplevd mye det siste året. Det har vært et helt fantastisk år. Det er et år jeg kommer til å huske resten av livet mitt. Jeg er utrolig fornøyd med det.

Trener Solbakken påpeker:

- Han var reserve i Aalesund. Så gikk han til Bodø/Glimt og fikk gjennombruddet sitt der. Han fikk også et lite gjennombrudd i Milan, før han ble vraket til Europa-troppen. Da gikk det «downhill» etter det. Han hadde en vanskelig periode.

SCORET TO: Zlatan Ibrahimovic scoret to og Jens Petter Hauge ett, da Napoli ble slått 3-1 av AC Milan. Video: Strive Vis mer

Solbakken håper det nå kan stabilere seg for Hauge i Tyskland.

- Nå har han kommet til tysk fotball hvor det er høy intensitet. Han har fått respektabelt med spilletid. Nå gjelder det å komme seg inn som fast inventar i elleveren, der han får sin egen rolle på laget. Det er det som mangler nå.

Hauge og Norge trente på Ullevaal stadion i ettermiddag. Om tre dager står Latvia på motsatt banehalvdel.

VM-KVALIK

Nederland861129-619
Norge852115-617
Tyrkia843119-1515
Montenegro832311-1111
Latvia81258-135
Gibraltar80083-340

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer