Forklarer seg for Fredriksen

Til og med familien vil at Kjetil Siem fortsetter som Vålerenga-direktør, men torsdag drar Siem til London for å forklare investor John Fredriksen hvorfor han ønsker å slutte.

Det ble ikke mye arbeidsro for Kjetil Siem etter at Dagbladet i går skrev at klubbdirektøren trolig sier opp jobben sin i Vålerenga.

-  Det har vært en kaotisk dag med mye styr. Jeg har orientert de ansatte, og skal snakke med spillerne i morgen, sier Siem til Dagbladet.

Han orienterte hovedstyret i Vålerenga i går ettermiddag, og gjør det samme overfor elitestyret i Vålerenga ASA onsdag.

Torsdag setter han seg på London-flyet for å møte storinvestor John Fredriksen og Tor Olav Trøim.

Skylder forklaring

Siem føler at han skylder en personlig forklaring til mannen som for to år siden etterga 40 millioner kroner i gjeld til Vålerenga.

-  Ja, det stemmer. Vi kommer nok innom temaet, selv om vi også skal snakke om andre ting, sier Siem.

Han innrømmer at det nå er mer som tyder på at han slutter enn at han blir i klubben. Egentlig hadde han tenkt å ta avgjørelsen under ferien til Afrika i desember, men det går ikke etter at saken sprakk i går.

 VURDERER:  VIF-direktør Kjetil Siem teller på beltehullene om han skal fortsette I klubben. Torsdag informerer han VIF-investor John Fredriksen om situasjonen. Foto: Ole C.H. Thomassen
VURDERER: VIF-direktør Kjetil Siem teller på beltehullene om han skal fortsette I klubben. Torsdag informerer han VIF-investor John Fredriksen om situasjonen. Foto: Ole C.H. Thomassen Vis mer

Presses av familien

-  Nå blir det til at jeg sier fra før jeg drar til Afrika neste onsdag, sier han.

Siem føler presset for å fortsette.

-  Dette er kinkig. Jeg har blant annet en hel familie som vil at jeg skal fortsette i jobben. Både kona og barna mine vil det, sier han til Dagbladet.Men nettopp behovet for å bruke mer tid sammen med familien, er en viktig årsak til at Siem vil slutte i jobben. Han føler også en slags metthetsfølelse etter seriemesterskapet, og da er det kanskje best å gi seg på topp. Siem avkrefter på det sterkeste at han prøver å presse Vålerenga på lønn.

-  Jeg har gitt klubben klar beskjed om at jeg ikke vil høre et ord om penger. Dette handler ikke om økonomi, sier han.

Uerstattelig

Vålerenga-trener Kjetil Rekdal har dette å si om at Siem trolig forlater klubben.

-  Jeg fikk vite det av ham for en god stund siden, og det vil være utrolig synd. Jeg må si det kom overraskende. Det går jo bra med oss, men det er jo ikke bare det som teller i livet. Jeg vet alt om hvor mye tid det tar å jobbe med dette.

-  Hva har Siem betydd for Vålerenga?

-  Det er alltid slik at det kommer og går folk som har kompetanse. Over tid kan vi erstatte ham også, men som person er det umulig å erstatte Kjetil Siem, sier Rekdal som bestemt avviser at han og Siem har blitt uvenner.

-  Hva kan jeg si? Utrolig hyggelig sagt av Reka, sier Siem.

VIF-RIKING: John Fredriksen.