Tour de Ski

Forklarer sjokket

Jessie Diggins røk ut av prologen på lørdagens Tour de Ski-sprint. Den norske langrennssjefen Espen Bjervig er bekymret for den amerikanske utøveren.

UTSLITT: Jessie Diggins etter lørdagens prolog. Den endte med en tidlig exit. Foto: Thomas Haarstad / Dagbladet
UTSLITT: Jessie Diggins etter lørdagens prolog. Den endte med en tidlig exit. Foto: Thomas Haarstad / Dagbladet Vis mer
Publisert

VAL MÜSTAIR (Dagbladet): Jessie Diggins fikk en blytung start på årets Tour de Ski.

Amerikaneren gikk rett ut av lørdagens sprintprolog, og dermed tapte en av sammenlagtfavorittene verdifull tid.

Enda verre ble det fordi både Tiril Udnes Weng, Anne Kjersti Kalvå og Frida Karlsson kom seg til finalen.

- Forvirret

Diggins gikk rett ut av stadion, men via en amerikansk pressekontakt fikk Dagbladet en forklaring på sjokket. Det vil si, Diggins forsto det ikke selv:

- Jeg er veldig forvirret over resultatet. Jeg hadde mye energi i går og i dag tidlig, jeg hadde en god oppladning, og det kjentes ikke dårlig ut i løypa. Det er bare sånn at jeg hadde en dårlig dag, og det er det viktig å innrømme selv, sier Diggins til Dagbladet.

Hun påpeker at det er viktig å være ærlig overfor seg selv om at alle har dårlige dager, spesielt med tanke på unge utøvere, som må vite at dette er normalt.

- Helsesjekk

Den norske langrennssjefen Espen Bjervig reagerte også på Diggins' prolog. Han var rett og slett bekymret:

- Det resultatet hennes er krise, men det må ha vært noe galt med henne, sier Bjervig til Nettavisen.

HÅPER DIGGINS KOMMER TILBAKE: Langrennsjef Espen Bjervig under sprintfinaler fri teknikk i Val Müstair. Foto: Terje Pedersen / NTB
HÅPER DIGGINS KOMMER TILBAKE: Langrennsjef Espen Bjervig under sprintfinaler fri teknikk i Val Müstair. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer

Når den norske langrennssjefen får beskjed om at hun selv beskrev det som en dårlig dag, reagerer han:

- Du er snill i ordbruken hvis du sier en dårlig dag, jeg ville brukt noe helt annet …

- Er Tour de Ski over for henne nå med tanke på sammenlagtseieren?

- Det bør ikke være over for henne tidsmessig. Hun er kanongod på alle øvelser og i den siste bakken, Samtidig så er det betenkelig når hun får en sånn kollaps, så jeg håper at de finner ut av det.

- Hadde du vært bekymret hvis det var en av dine?

- Da tror jeg at jeg hadde koblet inn helseteamet for en ganske grundig sjekk for hva det var. Ja, jeg hadde vært bekymret, sier Bjervig til Dagbladet.

DIREKTE: På direktesendt TV kan ting gå galt, og det fikk NRKs eminente langrennseksperter erfare på Beitostølen. Video: Løkås/Haarstad. Klipp fra NRK Vis mer

Norsk-svensk frykt

Anne Kjersti Kalvå kastet seg med i sammendraget etter en god sprint. Kalvå tok seg til finalen, og har med det fått et godt utgangspunkt.

Hun nevner seg selv, Frida Karlsson og Tiril Udnes Weng som potensielle sammenlagtkanoner, men hun vil ikke avskrive Diggins:

- Erfaringsmessig så kan feltet samle seg i løpet av noen dager, men det er en liten skrell at hun ryker i dag. Det skulle ha vært ei løype som passer henne bra, og hun har vært i høyden i jula. Hun er sikkert skuffet, men vi skal ikke avskrive henne helt, sier Kalvå til Dagbladet.

VISTE SOLIDE TAKTER: Anne Kjersti Kalvå i Val Müstair. Foto: Terje Pedersen / NTB
VISTE SOLIDE TAKTER: Anne Kjersti Kalvå i Val Müstair. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer

Frida Karlsson nikker enig.

- Nei, vi må ikke avskrive henne. Diggins er garantert revansjesugen, men det er sånne tabber som dette du må unngå for å være med i toppen, forklarer hun til Dagbladet.

Tiril Udnes Weng frykter også den amerikanske allrounderen:

- Ja, hun slår jo meg med mer opp den siste bakken enn hun ligger bak nå. Toget har ikke gått, det er mange muligheter ennå.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer