Erling Braut Haaland

Forklarer United-stikk

Da Erling Braut Haaland (22) ble presentert i Manchester City sendte han samtidig en liten albue mot naboklubben i rødt. 22-åringen mener det er viktig å huske på én ting når det kommer til stikkene mot rivalen.

SUPERSTJERNE: Erling Braut Haaland har fått en «flying start» på sine karriere i Premier League. Foto: Reuters
SUPERSTJERNE: Erling Braut Haaland har fått en «flying start» på sine karriere i Premier League. Foto: Reuters Vis mer
Publisert

Norges stjernespiss har kommet godt i gang i den blå delen av Manchester. Etter sine tre første kamper i Premier League er fasit tre mål og en målgivende.

Da jærbuen ble presentert for sine nye fans utenfor Etihad Stadium var det flere tusen som hadde møtt opp for å se sitt nye angrepsvåpen med sine egne øyne.

Haaland, som åpenbart så tilfreds ut på scenen da han møtte sin nye heiagjeng, fikk blant annet spørsmålet:

- Hvilke lag ser du mest fram til å spille imot?

Storscoreren tok seg noen sekunder og gliste bredt, før han svarte:

- Jeg liker ikke si ordene, men Manchester United, sa Haaland.

NYE FJES: Stefan Ortega (t.v), Erling Braut Haaland og Julian Alvarez presenteres for City-fansen. Foto: Reuters
NYE FJES: Stefan Ortega (t.v), Erling Braut Haaland og Julian Alvarez presenteres for City-fansen. Foto: Reuters Vis mer

- Handler om «banter»

Ett år før han signerte for City dro hans lagkamerat i Dortmund Jadon Sancho til Manchester United. I et ferskt intervju med FourFourTwo snakker Haaland varmt om linken de to hadde på og utenfor banen i Tyskland, og spøker samtidig med sin tidligere servitør på fotballbanen.

- Han spiller for den andre gjengen nå, så kanskje vi må møtes i det skjulte, sier Haaland.

Det er en dårlig skjult hemmelighet at Ole Gunnar Solskjær ønsket den høyreiste spissen til United da Haaland fortsatt var i østerrikske Salzburg for et par år siden. Solskjær fikk som kjent ikke ønsket sitt oppfylt, og valgte falt i stede på Dortmund.

Til tross for at Haaland allerede har sendt noen stikk mot det som en gang kunne ha blitt hans nye arbeidsgiver, er han tydelig på det bare er «banter» - som på norsk kan oversettes til «vennlig erting».

- Alt handler om banter, og jeg liker det. Jeg har allerede møtt noen United-supportere her i byen (Manchester), og vi tuller alltid med hverandre. Det handler om å ikke ta alt for seriøst, forteller han til FourFourTwo.

EN HIT?: Erling Braut Haaland er på alles lepper i den blå delen av Manchester, men det er også denne nye sangen. Reporter: Bjørge Dahle Johansen. Video: Birthe Skingen / Rødt Kort Vis mer

Kødda med kompisene

Hans far, Alfie Haaland, spilte i Manchester City på starten av 2000-tallet, noe som Haaland selv har bekreftet gjorde ham til en City-fan i ung alder.

- Det er mange United-supportere i min hjemby i Norge, så jeg har alltid kødda med dem. Jeg er vant til dette og elsker det. Ikke ta ting for seriøst, poengterer Haaland igjen.

2. oktober kommer United på besøk til naborivalen City. Førstkommende lørdag møter Haaland og co. Crystal Palace.

Premier League

Arsenal33009-29
Manchester C.32109-37
Leeds32107-37
Tottenham32107-37
Brighton32104-17
Newcastle31205-35
Fulham31205-45
Brentford31118-54
Crystal Palace31114-44
Nottingham Forest31112-34
Southampton31115-74
Chelsea31113-54
Aston Villa31023-63
Manchester U.31023-73
Bournemouth31022-73
Liverpool30214-52
Everton30122-41
Wolverhampton30121-31
Leicester30125-81
West Ham30030-50

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer