Sommer-OL

Forklarer utbruddet: - Jeg jokker ikke

Svømmetreneren som gikk viralt under OL tar bladet fra munnen.

TAR AV: Den australske treneren Dean Boxalls feiring etter gullet til Ariarne Titmus er et hit på internett. Video: Discovery+ Vis mer
Publisert
ol-logo

OL Tokyo

2020

Da Ariana Titmus slo svømmestjerna Katie Ledecky på 400 meter fri i OL, tok det helt av for Titmus sin trener Dean Boxall.

Bildene av at han klikker fullstendig på tribunen gikk verden over.

Treneren kastet av seg munnbindet i eufori, løp forbi en vettskremt frivillig som gjorde et kort, men tappert forsøk på å stoppe godstoget som kom stormende, før det kunne se ut som han begynte å jokke på et gjerde.

Så lente han seg tilbake og leverte et brøl som runget gjennom Tokyo Aquatics Centre.

- Det er ikke sant

Nå forklarer han endelig de utrolige scenene og han har en viktig presisering.

- Jeg jokket ikke på gjerdet. Det er ikke sant i det hele tatt, forklarer Boxall til Checkpoint.

I stedet så skal han ha etterliknet en wrestler. Boxall pleide nemlig å wrestle med broren sin i barndommen og da etterliknet han alltid sin favoritt: «Ultimate Warrior».

Boxall forklarer at «Ultimate Warrior» alltid hadde masse energi og pleide å riste i tauene rundt bokseringen.

- Jeg gjorde det ikke med vilje, det kom bare ut. Han tar tak i ringtauene og rister dem. Jeg tok tak i rekkverket, men det beveget seg ikke. Så jeg jeg jokka ikke på rekkverket, men jeg forsøkte å riste på det. Heldigvis ødela jeg det ikke, forklarer han.

- Nøye planlagt

På tross av at det kunne se ut Boxall mistet det helt, så han holdt seg faktisk roligere enn han egentlig ville, ifølge han selv.

- Jeg mistet det et sekund der, men så hentet jeg meg selv inn igjen. Hvis jeg virkelig var mitt sanne jeg, så hadde jeg løpt ned, hoppet i vannet og fisket henne ut og gitt henne en klem, sier Boxall.

- Det var nok det jeg ønsket å gjøre. Dette var en nøye planlagt «operasjon» som vi hadde jobbet med i fem år for å slå tidenes beste svømmer.

Gullvinner Ariarne Titmus måtte bare le av treneren da hun fikk spørsmål om ham på en pressekonferanse, en liten time etter det historiske gullet.

Da hun snakket om episoden måtte hun bare riste på hodet i en pen cocktail av å være stolt og litt flau:

- Jeg fikk se deler av klippet. Det er sånn han er. Han er veldig lidenskapelig, og blir animert. Dette betyr like mye for ham som for meg. Han har ofret familielivet, forklarte Titmus.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer