Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Forklaring som skurrer rundt Egebergs lønn

Ivar Egeberg overførte arbeidsoppgaver til andre for å jobbe mer med marked. Mange undrer om økt arbeidsmengde var grunnen til den kraftige lønnsøkningen.

Det hevder Norges Idrettsforbund og Olympiske Komité (NIF) i sin forklaring rundt generalsekretær Ivar Egebergs kraftige lønnsøkning på rundt 35 prosent.

- Det er riktig at jeg fikk frigjort tid for å jobbe mer med markedet og onTarget, men jeg mener det ble dobbelt så mye å gjøre enn antatt, og en arbeidsuke på 60 timer er ikke uvanlig, sier Ivar Egeberg til NTB. Han legger til at han synes han fortjener den lønna han får.

Fredag gikk idrettspresident Kjell O. Kran ut og beklaget at bare styrets arbeidsutvalg ble informert om generalsekretærens tilleggslønn. Styret var ikke informert om dette, og beklagelsen fra presidenten tyder på at heller ikke arbeidsutvalget var med på beslutningen om Egebergs til dels friske lønnsøkning.

I en pressemelding beklager styret i NIF den mangelfulle orienteringen rundt Egebergs lønn i 2002.

Så ut som degradering

Våren 2002 var NIF gjennom en omorganisering i forhold til den interne driften. I denne forbindelsen ble det også overført en del oppgaver fra Egeberg til assisterende generalsekretær Grete Johansen.

- Vi stusset litt over at Grete Johansen kom så sterk på banen, for det som skjedde så ut som en degradering av Ivar Egeberg, helt til vi fikk forklaringen om at han skulle jobbe mer med markedet og den økonomiske strategien NIF la til grunn, forteller en tidligere administrativ leder i et av de større særforbundene til NTB.

Orienteringen om dette kom i både brevs form og i to informasjonsmøter med særforbundene. Det ble ikke den gangen sagt noe om at det også fulgte med en kraftig lønnsøkning for generalsekretæren, og slik idrettsforbundet forklarte arbeidsfordelingen mellom Ivar Egeberg og Grete Johansen, var det heller ingen grunn til det, for Egeberg skulle jo få frigjort tid for å jobbe med markedet onTarget, og det å skaffe penger.

Det var tunge arbeidsoppgaver som ble overført til Johansen, blant annet det omfattende arbeidet med IT-saken i NIF, som kostet mye av både tid og krefter.

Stusser

Flere særforbundspresidenter og ansatte innen idretten stusser over den forklaringen idrettsforbundet kommer med når det gjelder generalsekretærens kraftige lønnsøkning, som også ble holdt skjult i regnskap og beretninger helt til nå.

Flere særforbundstopper sier til NTB at de ikke forstår årsaken til lønnsøkningen med bakgrunn i den arbeidsfordelingen som er fastsatt mellom Egeberg og Johansen. Lønnsøkningen kommer også i en tid da idrettsforbundet sliter tungt økonomisk, og der Kjell O. Kran i fjor våres gikk ut og frasa seg 300.000 kroner i lønn, nettopp på grunn av forbundets skralle økonomi. Nå viser det seg at disse pengene i stedet endte hos Ivar Egeberg.

- De arbeidsoppgavene Egeberg har påtatt seg er store, og i idrettsforbundet mente man at han fortjente mer penger i form av lønn, sier informasjonssjef Halvor Lea til NTB.

Flere idrettsledere har overfor NTB gitt uttrykk for irritasjon over måten denne saken er blitt behandlet på. Det er orientert om omorganiseringen, det er informert om overføringen av arbeidsoppgaver fra Egeberg til Grete Johansen, men Egebergs lønnsøkning på høyde med det en industriarbeider tjener i året, er holdt utenfor alle informasjonsmøter og alt skriftlig materiale fram til nå.

Idrettens har et forklaringsproblem, og så gjenstår det å se om delegatene på idrettstinget slår seg til ro med de beklagelsene som er kommet i kjølvannet av denne saken rundt generalsekretærens lønn.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media