Bristol City slo Manchester United

Forklaringen bak den ville feiringen med ballgutten: - Jeg innså at «dæven, jeg kan ikke gjøre det»

Det tok av da Bristol City sendte Manchester United på hodet ut av ligacupen.

VISSTE IKKE HVOR HAN SKULLE GJØRE AV SEG: Derfor tok Bristol City-manager Lee Johnson tak i den første han så, og det var ballgutten. Foto: Rogan/JMP/REX/Shutterstock/NTB Scanpix
VISSTE IKKE HVOR HAN SKULLE GJØRE AV SEG: Derfor tok Bristol City-manager Lee Johnson tak i den første han så, og det var ballgutten. Foto: Rogan/JMP/REX/Shutterstock/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(FourFourTwo): De som ikke forstår at fotball kan bety mye bør ta en titt på Bristol City-feiringene etter gårsdagens Ligacup-seier mot Manchester United.

Tre minutter på overtid brøt Ashton Gate Stadium ut i et unisont jubelbrøl. Det skjedde da Korey Smith avgjorde kampen og samtidig sendte hjemmelaget til semifinale.

Da dommeren tok fløyta til munnen, stormet både spillere og fans banen. Det samme gjorde Bristol City-manager Lee Johnson. TV-bildene viste at manageren stormet bort til en ballgutt etter den avgjørende scoringen, løftet ham opp og svingte ham rundt som om de hadde vunnet hele cupen.

Etterpå forklarte Johnson feiringen slik:

- Det er kvelder som dette vi drømmer om. Det er bare en fascinerende kveld som er vanskelig å forklare de indre følelsene. Disse spillerne vil ha et bånd for alltid og det er en fin ting, sier Johnson, som selv feiret med en ballgutt.

Den tidligere Bristol City-spilleren Louis Carey skal ha fleipet med Lee Johnson om høyden hans etterpå.

- Louis Carey sa at jeg hadde løftet min større bror. Typisk Louis Carey, men det var et øyeblikk der jeg ikke visste hva jeg skulle gjøre. Hva gjør man? Skjønner du hva jeg mener? Jeg ville løpe og feire med guttene, men så gikk jeg på banen og innså at «dæven, jeg kan ikke gjøre det». Så han var den eneste der og det var flott å se ham, fordi jeg trengte å feire med noen og det var tilfeldigvis ballgutten, sier Johnson.

Han mener den avgjørende scoringen vil være et minne for livet for supporterne på stadion. han omtaler målet som «total euforie».

BALLGUTT-FEIRING: Se feiringen her. Video: Viasat

Nederlag

For Manchester United var det en kalddusj, mot et lag som er nummer tre i Championship. Lokalavisa Manchester Evening News spekulerer i at noen spillere vil ha spilt seg helt ut av klubben etter gårsdagens forestilling, som Daley Blind og Matteo Darmian som ikke hadde noen god kamp.

- For noen av oss var det en vanlig dag på jobb, sannsynligvis en dag hvor noen ikke ønsket å komme på jobb, sa Mourinho kryptisk ifølge avisa.

Selv om manageren ikke nevnte noen navn, var det tydelig at han var misfornøyd med noen av spillerne.

- Realiteten er at de som var på banen var de som ikke var der i forrige kamp og de kommer ikke til å være der i neste kamp. Jeg mener de kastet bort en god mulighet til å spille semifinale og ytterligere to kamper å spille, sier Mourinho til MUTV.

Etterpå la han portugiseren likevel til at han ikke ville skylde på spillerne.

- Men jeg vil ikke skylde på spillerne i det hele tatt fordi jeg mener de var profesjonelle. Det handlet ikke om at «vi ikke brydde oss om kampen» eller «vi tar ikke ansvar» eller «vi har ikke stolthet». Jeg mener de viste at de hadde det etter 1-0 og de hadde det fram til de scoret det andre målet i de siste sekundene og vi ikke hadde muligheten til å reagere, sier Mourinho.

Manageren mente at det ikke var noen dårlig forestilling av Manchester United generelt sett. Han mente at Bristol City hadde levert en god kamp.

HØYDEPUNKTER: Her kan du se alle scoringene mellom Bristol City og Manchester United. Video: Viasat

Storskalp

For Manchester United var det reprise på tidligere sesongen. De røde har blitt slått ut av Ligacupen av lag fra lavere divisjoner i fire av de siste sju møtene, ifølge BBC.

Det var ikke den første Premier League-skalpen Bristol City tok i cupen denne sesongen.Tidligere har klubben slått ut Watford (3-2 borte), Stoke (2-0 hjemme) og Crystal Palace (4-1 hjemme) på løpende bånd.

Bristol City ble med det den første klubben fra lavere divisjoner til å slå ut fire Premier League-lag i samme sesong siden 1990/91-sesongen (Sheffield Wednesday). Med 16 mål er det heller ingen i turneringen som har scoret mer enn Championship-laget.

Nå venter Manchester City i semifinalen for Bristol City, et oppgjør som skal avgjøres over to kamper. I den andre semifinalen møtes Arsenal og Chelsea.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer