Forlanger erstatning

SOGNDAL: De kjørte buss i over 70 mil i helga, bare for å gå på diskotek. - Dette skal Morgan Andersen få betale for, sier kasserer Trond Ågård i Tornekrattet.

Rundt 50 av de mest ivrige Moldesupporterne satte seg i turbussen i Rosebyen like før lunsj lørdag. Utpå kvelden var de fremme på bestemmelsstedet, Sogndal, der de skulle se gullkandidat Molde ta tre nye poeng. Og det mot laget fra hjembygda til statsminister Kjell Magne Bondeviks far.

Men da streiken var et faktum i morgentimene i går, måtte kasserer Ågård og pressetalsmann i Tornekrattet, Sverre Mauseth, samle sammen troppene og gjøre seg klare til hjemreise lenge før tida - og det med uforettet sak.

Sur og forbanna

- Vi visste selvsagt at det var en viss fare for streik. Men ærlig talt: vi trodde jo aldri at Morgan Andersen & Co. ville gå så langt som til å kneble norsk toppfotball. Selvsagt er vi både sure og forbanna på NISO, sier Mauseth.

- Denne turen til Sogn har kostet oss over 20000 kroner. Vi la inn et billig turtilbud til våre mest ivrige medlemmer, og har sponset turen. Det er tross alt over 35 mil og to ferjer - minst - ned hit. Og selv om vi alltid har det kjekt, og har hatt det denne gangen også, så kom vi jo hit for å se fotball. Det har NISO snytt oss for. Derfor vil vi kreve erstatning fra Andersen, fortsetter han.

Neppe støtte

Det to supportersjefene fra Molde tror ikke at streiken har veldig stor oppslutning blant norske toppspillere.

- Og i alle fall ikke blant oss supportere. Det kan du banne på. Den eneste trøsten må være at vi slipper å kjøre hjem over Sognefjellet nå når vi drar så tidlig på dagen, sukker de to moldenserne.

Begge lover å komme igjen når streiken er over, men vil da forlange at NISO og Morgan Andersen betaler hele turen. - Det er det minste de kan gjøre etter dette.

FORBANNA: Trond Ågård (med armene i kors) og Sverre Mauseth (i bussdøra) i Moldes supporterklubb Tornekrattet liker ikke fotballstreiken.