Forlanger Flo på laget

LONDON (Dagbladet): I samlet flokk krever nå engelsk presse at Chelsea-manager Gianluca Vialli tar til vettet, og bruker superreserve Tore André Flo i førsteelleveren hele tida.

Samtidig har Newcastle-manager Ruud Gullit fått styrets fullmakt til å by 115 millioner kroner for Flo. Etter de to avgjørende Flo-scoringene mot Blackburn mandag kveld, skriver Storbritannias største avis The Sun i tirsdags-utgaven at Flo har tilbrakt altfor mye tid på Chelseas innbytterbenk denne sesongen.

- Flo er en målscorer av klasse. Hans teknikk er imponerende, og han er en avslutter uten nerver, skriver The Sun.
Ifølge avisa endte kampen med en suveren oppvisning av unge Flo. Han vant kampen for legionærene fra London.

The Mirror legger heller ikke skjul på at Tore André Flo ikke hører hjemme på Chelseas innbytterbenk.

- Han får sannelig ikke mange minutter på å vise sin klasse, men denne gangen trengte han ikke mange minuttene, skriver The Mirror.

Usikker manager

The Express skriver at Tore André var praktfull, og at hans samspill med Brian Laudrup var til å miste pusten av.

- Den eneste manageren som virker direkte usikker på sin egen lagoppstilling er Vialli. De to som kom inn (Flo og Laudrup), var imponerende gode, skriver The Express.

The Mail er enda klarere i sine beskrivelser av Tore André:

- Han framsto som geniet som oppfant lampa, kom inn og forandret hele kampen på få minutter, skriver The Mail.

Samme avis mener dessuten at hans få minutter i Blackburn ødela alle hans sjanser til å bli solgt til Newcastle.

Vil kjøpe

Men Newcastle-styret og manager Ruud Gullit mener tydeligvis det motsatte. Den tidligere Chelsea-bossen har ingen planer om å skrinlegge sitt andre Flo-kjøp. Ifølge The Mirror har Gullit sikret seg styrets velsignelse til å brenne av 115 millioner kroner for å handle inn drømmespilleren Flo.

I fjor ga Gullit 3,7 millioner kroner da han kjøpte Flo fra Brann. Og selv om Vialli ikke vil selge - aller minst til Ruud Gullit - kan Chelseas styreformann Ken Bates ble fristet av en 30-dobling av verdien i løpet av et år. Chelsea har høye lønnsutgifter å betjene. Et Flo-salg hjelper på.

For Vialli handler det hele om luksusproblemer:

- Jeg har mange gode spisser, og Tore Andrés kamp mot Blackburn var stor. Det blir ikke lett å sette ham ut etter dette, sier Vialli.