Forlanger ro

Landslagssjef Nils Johan Semb skjerper kravene til sportslig fokus inn mot de kommende VM-kvalfiseringskampene. - Jeg utelukker ikke at vi tapte noen poeng i høst på grunn av en bytur, sier Semb.

Han var nylig i England for å møte de fleste utenlandsproffene. Da ga han klart uttrykk for at han vil slå hardere ned på alle fjernsportslige episoder.

- Det er helt uakseptabelt og reaksjonene vil være mye tøffere, sier Semb.

Spillerne ga uttrykk for at de støtter ham fullt ut.

Mister energi

- Marginene i internasjonal fotball er så bittesmå at det nesten er nifst. Har vi ikke hundre prosent fokus på det vi driver med, så kan det i ytterste konsekvens koste oss poeng, sier Semb.

Han utelukker ikke at akkurat det skjedde på grunn av bråket rundt Erik Myklands bytur i forkant av kampen mot Armenia (0- 0).

- Jeg tror i hvert fall episoden påvirket mange, og at det flyttet fokus fra det sportslige. Uansett hvor profesjonell man er, så mister man energi og konsentrasjon, sier Semb.

Vanskelige

Landslagssjefen har fulgt de siste ukenes sponsorbråk fra sidelinja. Han har fått diverse synspunkter både fra forbundshold og fra de sterkest involverte englandsproffene.

- Jeg ser gode argumenter på begge sider, men også en del vanskelige prinsipper, sier Semb.

Han har bevisst valgt å innta en litt anonym rolle.

- Min holdning har egentlig bare vært å ta utfallet til etterretning, men naturligvis å håpe på det beste. Nå ser det ut som det går i orden, heldigvis.

<B>STRENGERE:</B> Landslagssjef Nils Johan Semb har gitt utenlandsproffene klar beskjed om at han ikke aksepterer fjernsportslige episoder inn mot de kommende VM-kvalifiseringskampene.