Forlangte Anne-Kat. på laget

I kveld kan du se Tom Nordlie i spann med Anne-Kat. Hærland i «Nytt på Nytt» på NRK. Før opptaket i går kveld kjørte han ei verbal treningsøkt på Bislett.

BISLETT/NRK (Dagbladet): Midt i sprøytedebatten rundt Alex Valencias smertestillende behandlinger, og med klubbtrenerens bekymring for intensiteten på landslagstreningene, sto plutselig Tom Nordlie ved landslagets sidelinje i går ettermiddag. Umiddelbart trodde alle at han hadde en rasende og påpassende agenda. Men han hadde ikke det - Tom Nordlie slang ikke innom verken for å kjefte eller spionere.

Han hadde bare noen timer å drepe.

Seinere på dagen skulle han nemlig møte «Nytt på Nytt»-gjengen til opptak på Marienlyst. En TV-opptreden du kan le av i kveld. Og som Start-treneren sa ja til under forutsetning av at han fikk være på lag med Anne-Kat. Hærland. Pluss et krav om at han helst ikke ville ha tekstforfattede morsomheter å forholde seg til.

Skjønner ikke

-  Jeg sa jeg ville på lag med Anne-Kat. fordi jeg ikke skjønner hva han andre (Knut Nærum) sier. Og at det som kommer av seg sjøl, det er i hvert fall sånn for meg, er morsomst.

Tom Nordlie hadde selvfølgelig noe å si om det meste på Bislett også. Og ha det helt klart - han er ikke begeistret for noen av delene. Verken mistenksomheten rundt Alex Valencia og sin egen klubblege, eller det faktum at spillerne hans knapt ble svette.

Og slikt blir det også humor av.

-  Jeg regner ikke med at det står i avisa når Åge Hareide tar en globoid, sier Tom Nordlie til Dagbladet.

b> HYGGET SEG:  Det var god tone under opptakene til «Nytt på Nytt» i NRKi går mellom Anne-Kat. Hærland og Start-trener Tom Nordlie. -  Jeg sa jeg ville på lag med Anne-Kat. fordi jeg ikke skjønner hva han andre (Knut Nærum) sier, sier Nordlie til Dagbladet. Foto: Daniel Sannum Lauten
b> HYGGET SEG: Det var god tone under opptakene til «Nytt på Nytt» i NRKi går mellom Anne-Kat. Hærland og Start-trener Tom Nordlie. - Jeg sa jeg ville på lag med Anne-Kat. fordi jeg ikke skjønner hva han andre (Knut Nærum) sier, sier Nordlie til Dagbladet. Foto: Daniel Sannum Lauten Vis mer

Viktig debatt, men...

Dermed har han gitt sitt syn på hva han mener om landslagslegens ståsted og det siste døgnets kraftige mediedekning rundt Starts bruk av lovlige smertestillende sprøyter. Men det er ikke debatten han vil til livs sjøl om han i går både på egne og Starts vegne følte seg uthengt både som uetisk og juksemaker.

Det er debattens arnested, og alle som har kommet med forskjellige uttallelser, som provoserer.

-  Jeg er enig i at dette er en viktig debatt, men det er ikke nødvendig å bruke Alex Valencia og legen til Start for å få den i gang, sier Tom Nordlie. -  Og ikke skjønner jeg hvorfor WADA er kommet på banen heller, vi har jo ikke gjort noe ulovlig. For de driver med doping og bekjempelse av det - behandling av pasienter sorterer under Helsedirektoratet.

-  Du ringer jo ikke til WADA når du har kreft.

Men Tom Nordlie både ringer og snakker med sine egne spillere og landslagsassistent Stig Inge Bjørnebye når han ikke er happy med intensiteten på treningene. Hvilket ingen kunne være i går. For to dager før den første av to avgjørende VM-kamper øvde Norge mest på å stå stille.

Skikkelige økter

Det var med andre ord detaljenes dag.

-  Det er det de har gjort totalt som er interessant og jeg har fått forståelse av at det har vært bra, sier Start-treneren. -  Jeg er heller ikke bekymret for det som skjer treningsmessig inn mot den første kampen i morgen. Men når laget er tatt ut og kampen spilt, må de som ikke har vært involvert få noen skikkelige økter. Det er det jeg er opptatt av.

Start-spillerne dro til landslagssamlinga med instruks om å legge inn noen ekstra treningsdoser. Så langt har de bare syklet litt på hotellet. Og Fredrik Strømstad innrømmer at det å være på landslaget er en rolig tilværelse.

Det er mye tøffere i Start.

Taxi eller kompass

-  Når det står på er det greit, da er intensiteten bra, sier han. -  Men øktene her er kortere. Så ja, vi må gjøre noe ekstra etter hvert. De som ikke spiller lørdag får jo ingenting.

Tom Nordlie vil ha spillerne sine rundt Sognsvann for ekstra utblåsninger. Der har de altså ennå ikke vært. Og Fredrik Strømstad har sin grunn til det. Han vet ikke hvor det er.

-  Hvis han ikke vet hvor Sognsvann er, så får han ta taxi eller skaffe seg et kompass, sier Tom Nordlie.

-  Da blir det taxi, sier Fredrik Strømstad til Dagbladet.

ATTRAKTIV: Programleder Jon Almaas fotograferer Tom Nordlie og Knut Nærum før opptak.