STRÅLENDE: Diego Forlan har hentet ballen bak seg, vridd kroppen og gitt oss nok en flott scoring. Foto: AFP
STRÅLENDE: Diego Forlan har hentet ballen bak seg, vridd kroppen og gitt oss nok en flott scoring. Foto: AFPVis mer

Forlans drømmevolley

Pasningen var ikke god, men Diego Forlan vridde kroppen, kastet seg opp og banket ballen i mål via bakken.

|||(Dagbladet): Diego Forlan førte lille Urugay med 3,5 millioner innbyggere til semifinalen i VM. Der var det stopp mot Nederland, men Atletico Madrid-spissen satte likevel et fantastisk punktum for VMs store overraskelse etter 51 minutter i taperfinalen.

Arevalo driblet seg oppover høyrekanten og etter et veggspill slo han ballen inn foran mål. Pasningen var langtfra perfekt, men så var det kanskje verdens beste spiss som fikk den.

Diego Forlan kastet seg opp, vred kroppen halvveis rundt og skjøt hardt ned i bakken. Keeper Hans Jörg Butt sto sjanseløs og så ballen sprette opp i krysset, mens resten av verden bare kan måpe av beundring.

Snuoperasjoner Akkurat da hadde Uruguay snudd kampen rundt til 2-1. Thomas Müller ga Tyskland en tidlig ledelse på en retur. Det var forøvrig 20-åringens femte VM-scoring - og han kan nå bli toppscorer i VM om ingen scorer seks mål, siden han står med flest målgivende pasninger.

Uruguays utlikning ved Cavani kom etter en kjapp kontring da Bastian Schweinsteiger mistet ballen svakt på midtbanen. Uruguay kontret villig vekk gjennom hele kampen og takket ikke nei denne gangen heller.

MATCHVINNER: Khedira nikker inn 3-2-målet til Tyskland. Foto: Reuters
MATCHVINNER: Khedira nikker inn 3-2-målet til Tyskland. Foto: Reuters Vis mer

Suarez spilte en perfekt stikker igjennom og alene med keeper var Cavani sikker og trillet inn 1-1.

Like etter Forlans drømmescoring utliknet Tyskland på en stygg keepertabbe av Muslera. Innlegget burde ha vært ufarlig, men Musleras bærtur ga Marcell Jansen en gratissjanse som han styrte inn i mål.

Khedira avgjorde Derfra og inn førte Tyskland kampen, med Uruguay på stadige kontringsforsøk i en stadig mer underholdene kamp.

Avgjørelsen falt åtte minutter før full tid da en tysk corner endte i klabb og babb og supertalentet Khedira nikket ballen i mål med en herlig lobb.

- Vi hadde håp om å spille den virkelige finalen og vi gjorde hva vi kunne for å nå den, men dette ble en slags finale uansett og vi ga alt, sier Khedira etter kampen, ifølge Yahoo.

- Vi har satt et utropstegn i VM med våre prestasjoner og det kommer mer fra oss i framtida, sier han videre om det unge, tyske laget.

Forlan fornøyd På overtid smalt Forlan et frispark fra 16 meter i tverrliggeren. Så nære var han å score sitt sjette VM-mål og sikre ekstraomganger ...

Forlan var ikke veldig skuffet over tapet, i stedet gledet han seg over et fantastisk VM for den lille nasjonen.

- Det er selvfølgelig fantastisk å være blant de fire beste. Hvis noen hadde fortalt meg før VM at vi skulle nå så langt, hadde jeg ikke takket nei. Dette er en positiv opplevelse, sier Forlan.

Bronse til Tyskland i VMs minst interessante kamp, men Diego Forlans volleystunt er verdt å minnes.

PS! Blekkspruten Paul fortsetter å imponere. Han spådde riktig utfall i samtlige av Tysklands sju VM-kamper. I morgen mener blekkspruten at Spania slår Nederland i finalen.

TEKNIKK: Diego Forlans siste eksempel på sin fantastiske skuddteknikk i VM. Butt er sjanseløs og ballen spretter opp i krysset. Foto: AP
TEKNIKK: Diego Forlans siste eksempel på sin fantastiske skuddteknikk i VM. Butt er sjanseløs og ballen spretter opp i krysset. Foto: AP Vis mer