Forlater Aspmyra

BODØ (Dagbladet): Bodø/Glimt- Moss 0- 2. Klokka er 21.08 søndag kveld. En hardt presset Dag Opjordsmoen forlater Aspmyra. Kanskje for siste gang som Glimt-trener.

Innenfor døra sitter klubbens «tre vise menn» - direktør Tarjei Eck Hansen, sportslig leder Tor-Ove Falch og styreleder Harald Hansen. De neste dagene vil trioen avgjøre totningens skjebne.

- Vi snakket bare løst og fast om Glimts sportslige framtid. Deriblant den akutte skade- og sjukdomssituasjonen. I verste fall må vi reise til Lillestrøm med 13 mann, sa Opjordsmoen etter å ha sittet innelåst med glimtledelsen i en times tid etter kampslutt.

Opjordsmoens dager i Glimt kan være talte på torsdag. Da samler Harald Hansen styret og legger fram innstillinga fra klubbens daglige ledelse.

Ettpunkts-agenda

- På agendaen torsdag står bare ett punkt: Å finne ut hvorfor vi ikke vinner fotballkamper.

Situasjonen er svært alvorlig, medgir styreleder Hansen overfor Dagbladet.

- Er det et alternativ å sparke treneren som nå har ledet Glimt i 11 tippeligakamper uten seier?

- Vi kommer alle til å arbeide for å se på hva vi kan gjøre.

- Det hørtes kryptisk ut?

- Det er ikke kryptisk. Vi har en spillergruppe som ikke er fornøyd, et trenerteam som ikke er fornøyd, et styre som ikke er fornøyd og et publikum som ikke er fornøyd.

Bestekompis med Mini

- Det siste må være et understatement. Du er kjent med hva Glimt-tilhengerne mener om treneren?

- Det er jeg, bekrefter Hansen.

Som også er vel kjent med hva Mini har uttalt om Dag Opjordsmoen flere ganger den siste uka.

- Hvordan opplever du at din profilerte bestekompis ikke bare krever Opjordsmoens avgang - men også hardnakket hevder at spillergruppa ønsker ham fjernet?

- Vårt kameratskap er ikke relevant her. Men jeg er skuffet over at han kan gå ut med slike påstander uten å ha belegg for dem.

- Men er du fornøyd med treneren?

- Med Dag? Vi kan ikke leve med en trener som ikke har tillit.

- Hva mener du med det?

- At vår status er at Dag er treneren vår. Jeg kommenterer ikke dette ytterligere.

- Media og klovner

Dag Opjordsmoen har hatt det stritt siden han kom til Glimt foran 99-sesongen. De to første sesongene endte klubben like over nedrykksstreken. I år ligger Glimt sist etter stryk mot Molde, Rosenborg, Lyn og Moss - og én enslig pinne mot Odd Grenland.

- Det er mange som mener du bør gå, Opjordsmoen?

- Det har jeg hørt siden jeg kom til Bodø. Å sparke treneren har liksom vært løsningen siden tidenes morgen. Nå er det moderne tider. Vi får se hva som skjer når støvet har lagt seg etter media og klovnene.

- Klovner? Slike som Mini?

- Enkelte henter sine standpunkter ut fra ingenting, sier Opjordsmoen.

Som etter hvert har fått en del klengenavn:

Som trener for Raufoss ble han kalt Opptursmoen. I Glimt har navnene variert fra Blodstrupmoen (det mest nøytrale) via Nedtursmoen til Ned rykks moen - og det aller siste:

Up Yours-moen.

  • Glimt har ikke vunnet i Tippeligaen siden Lillestrøm kom på besøk 10. august i fjor. Nå håper klubben det snur mot nettopp LSK på Åråsen søndag. I mellomtida måler gultrøyene cup-styrke med Sandnessjøen (3.divisjon). Der kan det bli seier. Sandnessjøen viste sviktende form ved å ryke 1-3 hjemme for Steigen i helga...
<B>PÅ TEPPET HOS LEDELSEN:</B> Her er Dag Opjordsmoen fotografert etter det timelange møtet med Glimt-ledelsen i går kveld. Innenfor vinduet ses sportslig leder Tor-Ove Falch.