Lionel Messi

Forlater Barcelona

Lionel Messi kom til Barcelona i 2002. Nå er eventyret over.

FERDIG: Det blir ingen ny Barcelona-kontrakt for Lionel Messi. Foto: Xavier Bonilla/Shutterstock
FERDIG: Det blir ingen ny Barcelona-kontrakt for Lionel Messi. Foto: Xavier Bonilla/Shutterstock Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

FC Barcelona melder på sine nettsider at de ikke har kommet til enighet med Lionel Messi (34) om en ny kontrakt.

- Det er helt uvirkelig, sier fotballkommentator Magnar Kvalvik til Dagbladet.

Messi har vært klubbløs siden kontrakten hans med Barcelona gikk ut 1. juli.

- Til tross for å ha inngått en avtale mellom Barcelona og Leo Messi med klar intensjon om å signere ny kontrakt, vil det ikke være mulig å formalisere på grunn av økonomiske og strukturelle hindringer.

Det skriver den spanske giganten i en uttalelse.

- Med hele vårt hjerte uttrykker vi takknemlighet til spilleren for hans bidrag til klubben, og ønsker ham alt det beste i fremtiden, skriver klubben.

FERDIG: Lionel Messi er ferdig i Barcelona. Disse klubbene kan hente den argentinske ballkunstneren. Foto: NTB / Scanpix Vis mer

- En æra er over

Det er ikke noe nytt at Barcelona sliter økonomisk. I løpet av sommeren har storklubben jobbet for å få på plass en ny Messi-avtale. Torsdag kveld ble det offisielt at det var umulig å få til en forlengelse som er innenfor rammene til LaLigas økonomikrav.

- Jeg trodde de hadde det her under kontroll basert på uttaleser. Laporta har virket veldig rolig denne sommeren og Messi har vel aldri antydet at det ikke blir forlengelse.

Argentineren signerte proffkontrakt helt tilbake i 2005, og kan vise til 977 målpoeng på 778 kamper.

- En æra er over, sier Kvalvik.

Det blir spennende å se hvilken klubb som stikker av med signaturen til den arbeidsløse argentineren.

- PSG, Manchester City eller en MLS-klubb virker mest sannsynlig. Vil overraske meg om dette handler om penger, men går han til PSG handler det om penger. Jeg tror han har tjent nok og har en identitet han vil bevare.

Han har vunnet Ballon d'Or (Gullballen) ved seks anledninger, noe ingen kan matche. Det har også blitt hele 34 trofeer for Messi i klubben han har tilbrakt hele sin profesjonelle karriere.

Mange mener Kvalvik har vært en gudfar for den spanske fotballen i Norge. Han sliter med å beskrive Messis prestasjoner.

- Jeg har forsøkt mange ganger. Tro meg, men jeg har manglet ord mange ganger for å beskrive hans prestasjoner. Det er umulig å kopiere det han har gjort.

Barcelona åpner sesongen mot Real Sociedad om 12 dager. Det blir klubbens første sesongstart uten argentineren siden gjennombruddet i 2005.

- Nå mister Barcelona mye av sin identitet. Han er alt de ønsker å være som klubb og er egenprodusert selv om han er argentiner.

- Skudd for baugen

Sjokknyheten skaper naturligvis store reaksjoner.

- Jeg har satt min lit til presidentes uttalser. For han må dette være et skudd for baugen og et stort nederlag, forteller Kvalvik.

Kommentatoren var ikke den eneste som ble overrasket.

- Jeg kan ikke tro hvor fort det skjedde, skriver Kiyan Sobhani.

- Der raste verden sammen, skriver fotballskribent Tobias Dahle.

I sommer har Messi vært opptatt med Copa América-spill i Brasil. Det endte med stor suksess og 34-åringen vant sitt første internasjonale trofé med Argentina.

Den lille magikeren har opplevd finaletap etter finaletap med hjemlandet, men denne gangen gikk det endelig.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer