TRØTT ELLER GLAD? Yaya Toure har vært en megasuksess i Manchester City etter overgangen fra Barcelona, men nå truer ivorianeren med å forlate de regjerende mestrene hvis han ikke belønnes med ny kontrakt innen lørdag (!). Foto: AFP / Andrew Yates / NTB Scanpix
TRØTT ELLER GLAD? Yaya Toure har vært en megasuksess i Manchester City etter overgangen fra Barcelona, men nå truer ivorianeren med å forlate de regjerende mestrene hvis han ikke belønnes med ny kontrakt innen lørdag (!). Foto: AFP / Andrew Yates / NTB ScanpixVis mer

- Forlater City om han ikke får ny kontrakt innen lørdag

Klar melding fra Toures agent.

(Dagbladet): Manchester Citys midtbanestjerne Yaya Toure (29) skal ha vært i forhandlinger med Premier League-mestrene om en ny kontrakt i over seks måneder, men de har fortsatt ikke kommet til enighet.

Ivorianeren begynner derfor å bli utålmodig, og i går kveld sa Toures agent Dimitri Seluk dette ifølge The Sun:

- Hvis han skriver under på en ny kontrakt de neste tre eller fire dagene, greit. Hvis ikke, kommer vi ikke til å vente lenger. Da starter vi forhandlinger med andre klubber.

- I dag er det tirsdag, så det betyr innen lørdag.Vi kommer til å si: «Takk skal dere ha. Ok, Yaya kommer til å dra i mai», sier Seluk.

- Handler ikke om penger
Ifølge The Sun tjener Toure 220000 pund, eller 1,9 millioner kroner, i uka i City. Men misnøyen handler ikke om kroner og øre.

- Jeg føler ikke at han kommer til å bli i City. Dette handler ikke om penger. Det er mange grunner til at han vil dra. Han er en av de beste spillerne i Manchester City, men han føler at han ikke har nok respekt i støtteapparatet. Bare Roberto Mancini respekterer Yaya, sier agenten.

Toure er for tiden på landslagsoppdrag for Elfenbenskysten. Det vest-afrikanske laget møter Gambia i Abidjan på lørdag.

Agent Seluk er beredt til å bruke FIFAs regelverk om ikke City samarbeider.

Ifølge regelverket kan nemlig en spiller kjøpe seg ut av kontrakten med en klubb hvis de ikke har skrevet under på en ny kontrakt mot slutten av sitt tredje kontraktsår.

- Det er veldig rart. Det er ikke normalt å ha forhandlinger om en kontrakt i seks måneder. Det har handlet om små detaljer hele tiden, sier Seluk, ifølge The Sun.

Mulig forhandlingstriks
Ifølge tabloidavisa vil nyheten om Toures kontraktstrøbbel gjøre at pengesterke menn i klubber som Real Madrid, Manchester United, Chelsea og Paris Saint-Germain vil vurdere å hente ivorianeren.

Det vil si så lenge agent Seluks utspill ikke bare er et aldri så lite forhandlingstriks for å øke lønna til sin klient.

For et snaut år siden gikk nemlig agenten ut i Daily Mail og sa at Toure var villig til å snakke med Barcelona, Chelsea og Bayern München om en eventuell overgang i fjor sommer.

Den ble aldri noe av.