REISER HJEM: Totalbelastningen ble for stor etter Andrew Talanskys heroiske innsats på den 11. etappen i årets Tour de France. Nå reiser han hjem. FOTO: AFP PHOTO / LIONEL BONAVENTURE
REISER HJEM: Totalbelastningen ble for stor etter Andrew Talanskys heroiske innsats på den 11. etappen i årets Tour de France. Nå reiser han hjem. FOTO: AFP PHOTO / LIONEL BONAVENTUREVis mer

Forlater Tour de France: - Jeg er helt knust

Heltemodige Andrew Talansky reiser hjem.

BOURG-EN-BRESSE (procycling.no): Onsdag rørte Andrew Talansky en hel sykkelverden, da han slet seg ensomt i mål 32 minutter bak etappevinner Tony Gallopin.

• LIVE: Følg etappe 12 direkte her fra 12.50!

«Pitbullen», som han kalles, hadde sterke ryggsmerter - og maktet ikke å kjøre seg opp igjen til hovedfeltet etter en punktering.

Før etappestarten torsdag, melder Garmin-Sharp at ferden mot Paris er over for 25-åringens del.

- Vi beklager at vi må sende ham hjem, men det er viktig. Han trenger hvile, rekonvalens og å flytte fokus mot resten av sesongen. Det er mye igjen av Tour de France, og vi vil fortsette å kjempe hele veien til Paris, forteller laget i en uttalelse.

Outsider i sammendraget Talansky vant Critérium du Dauphiné før touren, og ble nevnt blant outsiderne til Tour de France-kronen.

Etter tre velt i løpet av rittets første uke, ble det tidlig klart at sammendraget var i fare for amerikaneren.

Han slo hofta da han veltet på den 7. etappen, og det gjør det vanskelig for ham å trå skikkelig på sykkelen.

Med torsdagens exit, er han nå en del av en deprimerende liste av sammenlagtryttere som har forlatt rittet omtrent før det hele har startet. Også Chris Froome og Alberto Contador står naturligvis på den listen.

- Knust I ettertid forteller Talansky at han håpet hviledagen ville være nok til å sende ham på riktig spor igjen, men den 11. etappen ville det altså annerledes.

- Jeg er absolutt knust over å måtte forlate Tour de France. Jeg har bygget sesongen min opp rundt dette, og laget mitt har gitt meg så mye støtte. Jeg håpet hviledagen ville gjøre meg godt etter veltene jeg har hatt. Jeg håpet å komme meg igjennom gårsdagens, og jeg prøvde så godt jeg kunne for laget mitt, sier Talansky.

- Det viste seg å bli for mye. Jeg ønsket at laget skulle kjempe for etappeseieren, mens jeg kjempet for å komme meg til mål.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no!