Ski-VM 2021:

Forlater VM etter smittedrama

Hele Italias VM-tropp forlater VM. Det skjer etter et smittekaos på hotellet, hvor utøvere og støtteapparat fra alle grener bodde, får Dagbladet opplyst.

SE NÅ: Assisterende helsedirektør i Helsedirektoratet Espen Rostrup Nakstad svarer. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

OBERSTDORF/OSLO (Dagbladet): Onsdag bekrefter Italias skiforbund at de ikke vil delta i de resterende øvelsene i VM i Oberstdorf, og forlater mesterskapet. Årsaken er flere positive tester i støtteapparatet.

Dagbladet får onsdag formiddag bekreftet fra kilder tett på det italienske miljøet at alle tre lagene, hopp, kombinert, langrenn har dratt hjem. Lagene skal ha bodd på samme hotell og smitten skal ha spredd seg på hotellet.

Det skal være snakk om totalt flere positive tester, hvor den første skal stammer fra hopperen Jessica Malsiner. De to siste som har testet positivt har ikke vært på stadionområde i Oberstdorf, og skal ikke være utøvere, får Dagbladet opplyst.

Italienerne skal ha bodd for seg selv på et hotell én mil i utkanten av Oberstdorf.

Flere i hoppmiljøet har blitt smittet, onsdag morgen kom beskjeden om at Halvor Egner Granerud er smittet.

FORVIRRING: Det oppstod full forvirring rundt Linn Svahns deltakelse. Bilder fra NRK Vis mer

Norge tar grep

Etter at smitten i hoppmiljøet ble kjent har det norske langrennslandslaget tatt grep. Offentliggjøringen av kvinnens stafettlag, som skjer klokken 17:00 onsdag ettermiddag, er nå endret til å være heldigital.

- Sett i lys av dagens hendelser, skriver medieansvarlig Gro Eide i en pressemelding.

Det skal ikke være noen bekymring til smitte i langrennstroppen.

- Det er ikke noe annet enn sikkerhetstiltak, sier Eide til Dagbladet.

Skuffende VM

Italia står uten medaljer i årets mesterskap. Deres største langrennsstjerne Federico Pellegrino skuffet på sprinten da han ble nummer 11. Han hadde gull og sølv i samme øvelse de to siste mesterskapene.

Det gjenstår 15 kilometer enkeltstart i fristil onsdag for herrene, samt stafetter for begge kjønn, 30 kilometer for kvinner, og 50 kilometer for herrer.

Italia har fire løpere som er påmeldte til start på onsdagens distanse. Det er Stefano Gardener, Giandomenico Salvadori, Davide Graz og Mirco Bertolina.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer