Forlenger ikke med Brugge

Trond Sollied (45) har bestemt seg for ikke å forlenge kontrakten med Club Brugge, som utløper etter neste sesong.

-  Da vil jeg ha vært i Brugge i seks år, og jeg kan ikke bli helt Nils Arne Eggen heller, sier Trond Sollied til Dagbladet.

I løpet av fem år i den belgiske toppklubben har han vunnet ett seriemesterskap, to cupgull og tre supercuper. I løpet av den nærmeste måneden kan han kanskje utvide CV-en med nok et serie- og cupgull:

Fire serierunder før slutt har Brugge seks poengs ledelse på Anderlecht, og leder 1-0 etter den første av to semifinaler i cupen mot Lierse.

Åtte trofeer?

Til sammen kan det altså bli hele åtte trofeer på fem år.

-  Du er i ferd med å få en veldig god CV i Belgia?-  Ja, den er brukbar, for den som er interessert i å se på den, smiler Sollied.

Ranværingen har det siste halvåret vært linket til en rekke klubber, og legger ikke skjul på at han har sagt nei til flere klubber som har ønsket hans tjenester.

-  Det er flere faktorer bak det. Det har med tidspunkt, økonomi og sportslige utfordringer å gjøre, sier Sollied.

Ikke sagt fra

Om han har noen konkrete tilbud på hånda i øyeblikket vil han derimot ikke svare på.

-  Har du gitt Brugge beskjed om at du uansett ikke vil forlenge kontrakten med dem?-  Nei, men det vil de fort få vite om de kommer til meg med spørsmål om jeg vil forhandle om ny kontrakt. Det er på tide med noe nytt. Det har ingen ting med Brugge å gjøre, jeg føler bare at jeg har vært lenge nok i Belgia. Det blir garantert et nytt land, sier Trond Sollied - og trekker muntert fram både Island og Færøyene.

-  Der er det veldig god fisk. Og jeg er glad i fisk, spøker Sollied.

Han var tidligere vært aktuell som ny trener i greske Panathinaikos, og har den siste tida vært linket til franske Bordeaux og tyske Borussia Mönchengladbach, hvor nederlandske Dick Advocaat nylig trakk seg.

Uansett vil det trolig skje noe i løpet av sommeren, slik at Brugge kan få en kompensasjon for å miste treneren ett år før kontrakten utløper.

DRAR: Brugge-trener Trond Sollied blir i klubben maksimalt en sesong til - trolig skifter han klubb før kontrakten (til 2006) går ut.