Forlenget dopingstraff for Veerpalu

Ulovlig skitesting ga ett års ekstra utestengelse.

UTESTENGT TIL 2015: Andrus Veerpalu har lagt opp som langrennsløper, men dopingutestengelsen gjør at han ikke får ha noen rolle i langrennsmiljøet. Foto: AFP PHOTO/ RAIGO PAJULA / NTB scanpix
UTESTENGT TIL 2015: Andrus Veerpalu har lagt opp som langrennsløper, men dopingutestengelsen gjør at han ikke får ha noen rolle i langrennsmiljøet. Foto: AFP PHOTO/ RAIGO PAJULA / NTB scanpixVis mer

Estlands dobbelte OL-vinner i langrenn, Andrus Veerpalu har fått forlenget dopingdommen sin til 2015 av Det internasjonale skiforbundet (FIS).

Årsaken er at estlenderen brøt reglene som var forbundet med den originale dommen, som løp til 2014. Han hjalp til med testing av ski for sitt lands løpere under verdenscuprennene i Otepää, og det hadde han ingen rett til å gjøre. Reglene til Det internasjonale antidopingbyrået (WADA) er helt klare på det punktet.

Veerpalu, som er blitt 41 år gammel, ble i utgangspunktet utestengt for brudd på dopingreglementet for tre år. etter at han brøt reglene blir utestengelsen på fire år, noe som betyr at han trolig aldri kommer tilbake i sporet igjen.

Etter at dommen falt har Veerpalu hele tiden nektet for å ha gjort noe galt.

(NTB)