Forlenget krise i Tromsø

Tromsø presterte årsbeste innsatsmessig, men tapte likevel for 4. gang på rad. Krisen i ishavsbyen er fremdeles akutt etter 0-2 for Stabæk.

Tromsø har aldri tidligere tapt for Stabæk hjemme på Alfheim, og laget har helt glemt hvordan det er å score mål. TIL-ledelsen var i helga ute og kikket etter en goalgetter, men sjefene i Tromsø vil foreløpig ikke gå ut med navn på mulige nyervervelser.

Tromsø-trener Terje Skarsfjord sier han er lei av å svare på spørsmål om han vurderer å forlate jobben sin. Men presset på TIL-treneren ble ikke mindre etter søndagens tap.

- Mangler goalgetter

- Vi mangler en spiller som kan banke inn mål. Jørgen Tengesdal gjør en god jobb på topp, men vi trenger en spiller vi vet kan score mål stabilt. Vi håper å ha en slik spiller på plass innen 14 dager, forklarer Skarsfjord til NTB.

Han er likevel sterk i troen på at Tromsø skal klare å komme seg bort fra den deprimerende nedrykksplassen laget nå innehar.

- Vi skal bruke ferien godt og komme sterkt tilbake, lover TIL-sjefen.

For formlaget Stabæk ble det en hyggelig tur til Tromsø. Med 28 poeng har Gaute Larsens mannskap befestet posisjonen i toppen av eliteserien.

Falt sammen

1. omgang av søndagens oppgjør var jevnspilt, og det smalt i stengene i begge ender av banen - uten at noen av lagene klarte å få ballen i mål. Men etter 60 minutter sørget innbytter John Arvid Skistad for ledelse til gjestene. Tromsø falt sammen da Stabæk tok føringen, og Christian Wilhelmsson avgjorde kampen med sin 2-0-scoring åtte minutter før slutt.

Stabæks Tryggvi Gudmundsson spilte for Tromsø i tre år, og hamret inn mål på bestilling for TIL.

- Jeg håper Tromsø berger plassen i eliteserien. Problemet er at de per i dag ikke har noen skikkelig goalgetter, sier Gudmundsson.

Han mener det var avgjørende for utfallet av kampen at Stabæk fikk det første målet i oppgjøret.

(NTB)