Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Forlik for Grimseth

Vektløfteren Stian Grimseth har inngått forlik med den amerikanske produsenten av koststoffet han brukte da han avla en positiv dopingprøve.

Under åpningsdagen av sommer-OL i 2000 smalt dopingbomben i den norske leieren: Stian Grimseth hadde testet positiv på det forbudte stoffet nandrolon to uker tidligere.

Norges beste vektløfter ble utestengt i seks måneder, men hevdet hele tiden at han hadde fått i seg stoffet via det amerikanske kosttilskuddet Ribose, hvor ingen ulovlige stoffer sto på innholdslisten.

I 2002 saksøkte Grimseth den amerikanske kosttilskuddsprodusenten Universal Nutrition. Med på laget hadde han sin norske advokat Morten Steenstrup og et amerikansk advokatfirma.

Fire år senere er saken endelig avsluttet. Grimseth og Universal Nutrition har inngått forlik, som blant annet innebærer økonomisk kompensasjon til vektløfteren fra Naustdal.

(ANB)

LYKKES IKKE I OL: Under lekene i Aten ble Stian Grimseth kneskadd. Fire år tidligere avla han positiv dopingprøve.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling