Forlik mellom Lørenskog og ishockeyforbundet

- Fornøyde med avtalen, sier Lørenskog.

 FORLIK:  Lørenskog har blitt enige om et forlik med ishockeyforbundet.
Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
FORLIK: Lørenskog har blitt enige om et forlik med ishockeyforbundet. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpixVis mer

Lørenskog og Norges Ishockeyforbund har inngått forlik i den såkalte poengtrekksaken.

Norges Ishockeyforbund (NIHF) ila Lørenskog 20 poeng i trekk foran forrige sesong fordi klubben sendte inn lisenssøknad lenge etter fristen var utløpt. Lørenskog mente straffen ikke sto i stil med forseelsen, og gikk derfor til søksmål. Torsdag ble det klart at partene har inngått forlik.

Begge parter har strukket seg av hensyn til sportslige og omdømmemessige hensyn til norsk ishockey. NIHF ser at saken kunne vært behandlet annerledes, heter i en felles pressemelding.

Partene er videre enige om at regelverk og poengtrekk som sanksjonsmiddel legges fram for Norges Ishockeyforbunds ting juni 2015. Idrettsdemokratiet vil da ta stilling til de prinsipielle spørsmål saken har reist og fatte vedtak med virkning for framtiden.

- For oss har det viktigste vært at vi ikke fant oss i den behandling saken fikk i fjor. Lørenskog stevnet NIHF med bakgrunn i poengtrekksaken fordi vi mente vi hadde berettiget krav. Vi opplever at samtalene har vært konstruktive. Vi er svært fornøyd med å ha kommet til en avtale, og at NIHF nå har bidratt til at vi kan avslutte denne saken, sier styremedlem Leif Helge Haugum i Lørenskog.

- Norges Ishockeyforbund er tilfredse med at saken er avsluttet og at vi nå i fellesskap kan jobbe videre til det beste for norsk ishockey. Således oppleves de siste dagers samtaler som fruktbare og gir grunnlag for et godt samarbeidsklima for framtiden, sier president Gerhard Nilsen.

Partene legger saken bak seg og vil tilstrebe et godt og konstruktivt samarbeid framover. Utover nærværende pressemelding vil ingen av partene kommentere saken ytterligere.

Sesongen 2014-15 innledes torsdag kveld, og ingen av de ti eliteserielagene starter med minuspoeng denne gangen.

(NTB)