FORLIK: Peter Mueller og Norges Skøyteforbund har kommet til enighet om et forlik etter at amerikaneren ble sagt opp som norsk landslagssjef etter sjikanerende kommentarer mot Maren Haugli.Foto: Erlend Aas / Scanpix
FORLIK: Peter Mueller og Norges Skøyteforbund har kommet til enighet om et forlik etter at amerikaneren ble sagt opp som norsk landslagssjef etter sjikanerende kommentarer mot Maren Haugli.Foto: Erlend Aas / ScanpixVis mer

Forlik mellom Mueller og skøyteforbundet

Legger Haugli-saken død.

|||Det er inngått forlik mellom skøyteforbundet og Peter Mueller. Det ble klart onsdag.

I en pressemelding skriver partene at innholdet i avtalen ikke vil bli kommentert av dem. Videre står det: «Ingen av partene ser seg tjent med å kjøre saken i rettsapparatet og gir uttrykk for å være fornøyde med at saken er avsluttet».

Mueller ble sparket tidlig i sesongen etter at han hadde kommet med sjikanerende uttalelser til Maren Haugli.

Det var under en fellesmiddag i forbindelse med treningssamling i Berlin uken før verdenscupåpningen at Mueller skal ha trakassert Haugli.

Mueller krevde økonomisk godtgjørelse for kontraktperioden, og hadde han fått gjennomslag for dette i en rettssak, ville det kostet det fattige skøyteforbundet millionbeløp.

Kaos
Muellers tette bånd til Håvard Bøkko førte til flere merkelige situasjoner etter at treneren ble fjernet. Han fulgte flere konkurranser og treninger fra tribunen.

Det skapte irritasjon hos Johann Olav Koss og Jarle Pedersen. De kom inn og overtok ledelsen da Mueller ble sparket.

Bøkko skuffet i OL og falt på åpningsdistansen i hjemme-EM.

Mueller har vært trener i en rekke land. Ryktebørsen sier at han er aktuell for oppgaver i Nederland.

Han får nå trolig noen hundre tusen kroner i kompensasjon fra NSF.

(NTB)