Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Forlán tangerte rekord da Uruguay gikk til kvartfinale

Ingen har spilt flere landskamper for Uruguay.

GJENGANGER: Ingen uruguayaner har spilt flere landskamper enn Diego Forlán (t.h.) etter at han var med og bidro til at laget gikk videre til kvartfinale i COpa America med 1-0 seieren over Mexico.Foto: SCANPIX/ REUTERS/Henry Romero
GJENGANGER: Ingen uruguayaner har spilt flere landskamper enn Diego Forlán (t.h.) etter at han var med og bidro til at laget gikk videre til kvartfinale i COpa America med 1-0 seieren over Mexico.Foto: SCANPIX/ REUTERS/Henry Romero Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Diego Forlán var involvert i vinnermålet som tok Uruguay til kvartfinale mot Argentina i Copa America.

Atletico Madrid-stjernen spilte sin 79. A-landskamp da Uruguay slo Mexico 1-0 etter Alvaro Pereiras scoring etter et lite kvarter. Forlán sto selv for frisparket som endte med at Pereira kunne score fra kort hold etter at ballen først hadde endret retning.

Med 79 landskamper er den tidligere Manchester United-angriperen oppe i samme antall kamper som Uruguays mangeårige keeper Rodolfo Rodriguez, som sto mellom stengene fra 1976 og 1986.

32 år gamle Forlán trenger to scoringer for å tangere tidenes storscorer for Uruguay, Hector Scarone. 31 mål leverte Scarone på 1920- og 1930-tallet. Han ble både verdensmester og olympisk mester i fotball.

Møter Argentina Uruguay skal møte vertsnasjon Argentina i det som blir et heftig stormøte i Santa Fe lørdag. Lagene er de to mest suksessrike i Copa-historien med 14 titler hver.

Mexico stilte med et redusert mannskap i årets turnering og reiser hjem med tre tap.

Uruguay dominerte tirsdagens kamp og burde økt ledelsen flere ganger. Forlán skjøt i stolpen etter en halvtime og fem minutter senere var Liverpool-spissen Luis Suárez bare en god redning fra Luis Michel unna scoring.

Mexico satset på kontringer, men skapte lite før de fikk satt inn en liten sluttspurt. Rafael Márquez trodde han utlignet i nest sist minutt, men scoringen ble annullert for offside.

Uruguay tar seg videre til kvartfinale sammen med Peru og Chile. Sistnevnte håper å vinne turneringen for første gang. Chile slo Peru 1-0 i tirsdagens andre kamp. Vinnermålet kom på overtid da Perus André Carrillo var uheldig å sette ballen i eget nett etter en corner.

(NTB)