Sverige - Norge i fotball

Forlot tribunen etter hån

Ordene som kom fra de svenske supporterne mot slutten falt ikke i smak hos alle som var der for hjemmelaget.

2-0: Erling Braut Haaland feiret sin andre scoring med å hysje på de svenske tilskuerne. Foto: Fredrik Varfjell / NTB
2-0: Erling Braut Haaland feiret sin andre scoring med å hysje på de svenske tilskuerne. Foto: Fredrik Varfjell / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Søndag kveld innkasserte Norge en sjelden seier mot Sverige, og det på bortebane. Til stede på Friends Arena var det 42 320 personer som hadde møtt opp.

Kort tid etter 2-0 scoringen til Erling Braut Haaland, brøt det ut «Vi hater Norge» fra den svenske kortsiden. Like etterpå valgte også flere svenske supportere å forlate samme tribune.

- Det var omtrent et kvarter igjen av kampen da «Vi hater Norge» begynte å rope for tredje gang. Det står vi ikke bak. Da forlot vi tribunen for å markere oss. Hat er ikke noe vi backer, forteller Andreas Richt, administrerende direktør for supportergruppen Den gule veggen, til svenske Expressen.

MØTTE PRESSEN: Landslagssjef Ståle Solbakken møtte pressen dagen etter 2-1-seieren og Sverige-bråket. Vis mer

Richt kan meddele at det ikke bare er han som har den meningen.

- Det er rundt hundre personer i vår kjernekrets som deler min oppfatning. Generelt er tribunekulturen for det svenske landslaget veldig bra og familiært, men budskapet her er å la hatet være hjemme.

Nå håper han at folk kan legge igjen hatet hjemme når de møter Serbia hjemme på torsdag, selv om han forstår at det er lov å ha en mening.

- Vi synes man kan legge hatet til side og ha en inkluderende tribunekultur. Det er hva vi synes. Jeg har samtidig respekt for at ikke synes det samme som oss, forteller han.

Klokka 20:45 på torsdag tar Sverige imot Serbia på Friends Arena, samtidig som Norge tar imot Slovenia på Ullevaal.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer