Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Forlot VM-stafetten for å hente ambulanse

Norske Anders Nordberg måtte hjelpe skadd svenske.

MÅTTE HJELPE KONKURRENTEN: Anders Nordberg hadde løpt Norge opp i medaljestriden, men da svenske Martin Johansson skadet seg, måtte Nordberg og den franske og tsjekkiske løperen som kjempet i teten stoppe for å hjelpe svensken. Nordberg løp til målområdet og hentet ambulansehjelp.
Foto: Sören Andersson, Scanpix
MÅTTE HJELPE KONKURRENTEN: Anders Nordberg hadde løpt Norge opp i medaljestriden, men da svenske Martin Johansson skadet seg, måtte Nordberg og den franske og tsjekkiske løperen som kjempet i teten stoppe for å hjelpe svensken. Nordberg løp til målområdet og hentet ambulansehjelp. Foto: Sören Andersson, Scanpix Vis mer

VM-stafetten i orientering ble svært dramatisk. Norges Anders Nordberg måtte hjelpe sin svenske konkurrent med å få legehjelp, skriver NTB.

Det lå an til en thrilleravslutning på mennenes stafett da Norge, Sverige, Frankrike og Tsjekkia lå sammen i tet på siste etappe. Da skadet svenske Martin Johansson seg og ble liggende i skogen.

Ifølge franske Thierry Gueorgiou hadde Johansson fått en pinne inn i beinet, omtrent 12 cm lang, skriver orienteringsnettstedet opn.no.

- Martin er en tøff kar, og da jeg hørte han skrike som en baby skjønte jeg at det var noe alvorlig galt, sier Gueorgiou.

Han fikk hjelp av konkurrentene, og Nordberg løp ned til målområdet for å hente medisinsk hjelp. Nordmannen ble med ambulansen tilbake i skogen.

- Vi tok bort pinnen og forbant såret. Det så ut til at pinnen bare hadde truffet muskler og heldigvis ikke blodårer, sier franskmannen til nettstedet.

Flere andre lag, som lå langt bak og ikke hadde mulighet til å ta medalje, fikk ikke med seg episoden og løp i mål. Sveits kom i mål foran Russland og Finland.

Norge lå an til å ta sin første medalje i mennenes stafett siden 2005. 

Holger Hott vekslet helt i teten på første etappe sammen med Frankrike og Polen. Audun Weltzien falt ned til femteplass på annen etappe, men Nordberg løp det norske laget tilbake i tetstriden før uhellet inntraff.

(NTB/Dagbladet.no)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling