Forlot VM-stafetten for å hente ambulanse

Norske Anders Nordberg måtte hjelpe skadd svenske.

MÅTTE HJELPE KONKURRENTEN: Anders Nordberg hadde løpt Norge opp i medaljestriden, men da svenske Martin Johansson skadet seg, måtte Nordberg og den franske og tsjekkiske løperen som kjempet i teten stoppe for å hjelpe svensken. Nordberg løp til målområdet og hentet ambulansehjelp.
Foto: Sören Andersson, Scanpix
MÅTTE HJELPE KONKURRENTEN: Anders Nordberg hadde løpt Norge opp i medaljestriden, men da svenske Martin Johansson skadet seg, måtte Nordberg og den franske og tsjekkiske løperen som kjempet i teten stoppe for å hjelpe svensken. Nordberg løp til målområdet og hentet ambulansehjelp. Foto: Sören Andersson, Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

VM-stafetten i orientering ble svært dramatisk. Norges Anders Nordberg måtte hjelpe sin svenske konkurrent med å få legehjelp, skriver NTB.

Det lå an til en thrilleravslutning på mennenes stafett da Norge, Sverige, Frankrike og Tsjekkia lå sammen i tet på siste etappe. Da skadet svenske Martin Johansson seg og ble liggende i skogen.

Ifølge franske Thierry Gueorgiou hadde Johansson fått en pinne inn i beinet, omtrent 12 cm lang, skriver orienteringsnettstedet opn.no.

- Martin er en tøff kar, og da jeg hørte han skrike som en baby skjønte jeg at det var noe alvorlig galt, sier Gueorgiou.

Han fikk hjelp av konkurrentene, og Nordberg løp ned til målområdet for å hente medisinsk hjelp. Nordmannen ble med ambulansen tilbake i skogen.

- Vi tok bort pinnen og forbant såret. Det så ut til at pinnen bare hadde truffet muskler og heldigvis ikke blodårer, sier franskmannen til nettstedet.

Flere andre lag, som lå langt bak og ikke hadde mulighet til å ta medalje, fikk ikke med seg episoden og løp i mål. Sveits kom i mål foran Russland og Finland.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer