Formasjonsbytte mot Makedonia

Og Drillo skifter ut åtte mann fra Albania-kampen.

SJEFEN SJØL: Drillo leder an det norske landslaget på vei inn på Ullevaal stadion i dag. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
SJEFEN SJØL: Drillo leder an det norske landslaget på vei inn på Ullevaal stadion i dag. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpixVis mer

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): I forkant av morgendagens privatlandskamp mot Makedonia på Ullevaal stadion annonserte landslagssjef Egil «Drillo» Olsen i dag at han legger om til en 4-4-1-1-formasjon.

- Det handler først og fremst om spillertypene vi har tilgjengelige, men det er også aktuelt å komme i en lignende formasjon mot Kypros, sier Drillo.

Flere faktorer spiller inn når landslagssjefen vurderer å bytte ut den tradisjonelle 4-5-1-formasjonen med 4-4-1-1/4-4-2.

For det første ønsker han mer offensiv slagkraft når Norge er nødt til å vinne de resterende fire kampene for å komme til Brasil i 2014, for det andre trives Mohammed «Moa» Adbellaoue best sammen med en makker på topp, og for det tredje så Drillo mot Albania at det ble vanskelig å vinne andreballer der framme med én enslig spiss.

- Også har vi gode kanter som passer til en sånn formasjon, poengterer Drillo, som naturligvis forventer at de som får sjansen fra i morgen griper den.

- Det er viktig at de viser seg fram, og kanskje gjør at jeg føler jeg tok ut feil lag mot Albania, sier Drillo.

Bortsett fra laget som stiller mot Makedonia, var det ikke så voldsomt mye nytt å melde fra 71-åringen. Han nektet å kommentere John Arne Riises samarbeid med spillselskapet Betsson («noen tanker får jeg ha for meg selv»), og han mener U21-landslaget og A-landslaget spiller på nøyaktig samme måte («hvorfor er uvitenheten så stor blant norske journalister?»).