Formel 1-boss vil bremse Ferrari

Michael Schumachers dominans har ført til sviktende tilskuertall i formel 1. Nå foreslås oppsiktsvekkende tiltak for å bremse «Schumi» og Ferrari.

Formel 1-pampene ser med gru på tilskuersvikten i Grand Prix-sirkuset. På Monza-banen i Italia kom 12.000 færre i år enn i fjor, og 50.000 er forsvunnet fra USAs Grand Prix siden starten for to år siden. Det britiske TV-selskapet ITV melder om et bortfall av fem millioner seere i år.

Michael Schumacher har vunnet 11 løp denne sesongen, og vært på pallen i ytterligere seks. Det er kjedelig og derfor må endringer til, mener president Max Mosley i Det internasjonale bilsportforbundet (FIA). Sammen med Ecclestone la han søndag fram en ni punkts-plan som skal få formel 1 opp av grøfta.

Blant forslagene er å legge til en ekstra kilo på bilen for hvert poeng en fører får etter at han har oppnådd 20 poeng.

Det vekker voldsom harnisk hos tungvekterne Ferrari, McLaren og Williams.

- Man kan ikke handikappe den beste bilen og det beste laget bare fordi de vinner, sier Ferrari-president Luca di Montezemolo.

Williams-direktør Patrick Head mener ideen er hårreisende, og forsøker å sette det i perspektiv: -Betyr det at Arsenal skal spille med ni menn når de møter Chelsea, eller at Pete Sampras må ta bort to strenger fra tennisracketen når han spiller mot Tim Henman?

28. oktober skal toppsjefene i formel 1-sirkuset møtes til oppsummering og diskusjon på Heathrow. 18 av de 28 medlemmene i FIAs Grand Prix-komité må stemme for dersom forslagene til Ecclestone og Mosley skal tre i kraft.

(NTB/AFP)